X
Porto 2022

Porto

Porto

Capitală și poartă către nordul Portugaliei, Porto este atât orașul care a oferit un nume națiunii, cât și un vin fortificat cunoscut în întreaga lume: porto.

Cu o locație geografică splendidă la gura râului Douro și un patrimoniu arhitectural de o calitate excepțională, centrul istoric al orașului Porto a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în 1996. Porto este capitala nordului și a doua cea mai mare oraș din țară; locuitorii săi harnici sunt remarcați pentru inițiativa lor comercială, stând întotdeauna ferm împotriva impunerilor externe și invadatorilor străini, ceea ce explică de ce Porto a devenit cunoscut ca orașul «neînvins».

În plus față de istoria sa, orice vizitator în Porto va fi rapid impresionat de caracterul puternic atât al orașului, cât și al locuitorilor săi.

Dacă doriți să cunoașteți mai bine orașul, vă recomandăm o plimbare liniștită prin străzile sale, luându-vă timp să admirați casele tipice din granit și monumentele, bucurându-vă de o călătorie cu tramvaiul de-a lungul malurilor râului sau chiar făcând o plimbare cu barca sub cele șase poduri ale orașului, de unde vă puteți bucura de o vedere complet diferită a orașului. Aceste itinerare caută să demonstreze impresionantele contraste pe care orașul le are de oferit. "Baixa (Centrul)" Porto, cu toate ritmurile vieții urbane, mișcarea sa și comerțul intens. Există o expresie foarte peculiară care conferă un ton nordic, mercantil, unui oraș care este în același timp spiritual și intens baroc. În contrast puternic, în Parcul Serralves, se află modernitatea pură a clădirii care adăpostește Muzeul de Artă Contemporană și împrejurimile romantice, liniștitoare ale parcului înconjurător plin de verdeață.

Ce poti face in Porto

Porto și Nordul Portugaliei