X
Madeira Travel

Alentejo

Câmpiile care se întind până unde ajunge privirea încep aproape de Tagus. În timp ce spre nord, ritmul este dictat de verdele câmpurilor plate, mai spre sud peisajul se combină cu soarele, căldura și un ritm de viață mai lent. Acesta este Alentejo.

Nordul Alentejo

La nord, pășunile mlaștinilor; în vastul interior, o întindere nesfârșită și câmpuri de grâu care se unduiesc în vânt; pe coastă, plaje sălbatice, frumoase, așteptând să fie descoperite.

Peisajul Alentejo

Vastitatea peisajului este punctată de stejari de plută și măslini care rezistă în timp. Santarém este un punct natural de observație asupra imensității Tagusului. Aici și colo, găsești un oraș înconjurat de ziduri, precum Marvão sau Monsaraz, sau un dolmen antic pentru a reaminti magia locului. În jurul dealurilor, casele albe, joase, stau pe movile mici, castelele evocă bătălii și cuceriri iar curțile și grădinile sunt martore ale influențelor arabe care au modelat oamenii și natura.

Patrimoniul UNESCO în Alentejo

În Alentejo, puterea pământului marchează timpul iar orașe precum Elvas și Évora, listate ca Patrimoniu Mondial de către UNESCO, arată tenacitatea oamenilor. Poate că acesta este motivul pentru care cultura și spiritualitatea capătă un caracter singular aici. Aceste amintiri ale trecutului sunt împărtășite și de alte orașe, precum Santarém, Portalegre și Beja, și în fostele cartiere evreiești, în special în Castelo de Vide.

Activități în Alentejo

Teritoriul plat facilitează drumețiile și ciclismul, deși caii sunt, de asemenea, parte din peisaj. Poți combina aceste plimbări cu observarea păsărilor și, în baraje precum Alqueva, cu liniștea apelor sau observarea stelelor.

Explorarea Coastei

Dar trebuie să explorezi și coasta. Peisajul aici este deluros și accidentat, cu mici golfuri adăpostite între stânci, multe dintre ele ideale pentru surfing. Vei respira și aromele câmpului aici, ierburile aromatice care condimentează peștele, fructele de mare și alte preparate regionale ce trebuie însoțite de vinurile excelente ale regiunii. Într-adevăr, întregul Alentejo trăiește în ritmul pământului.

Ce poti face in Alentejo

Orase din regiunea Alentejo