X
Evora 2022

Evora

Évora

Încoronat de o catedrală impunătoare, Évora se desfășoară pe un deal cu panta ușoară, ridicându-se din imensa câmpie Alentejo. Își păzește centrul istoric cu un zid exterior vast și reprezintă un patrimoniu cultural prețios pe care UNESCO l-a clasificat ca Patrimoniu Mondial.

Orașul, cu străzile sale înguste de origine maură în contrast cu piețele unde lumina inundă spațiul, păstrează două milenii de istorie. Cucerit în 59 î.Hr. de romani, aceștia i-au dat numele de "Liberalitas Julia". În această perioadă, Évora a căpătat o mare importanță, așa cum pot mărturisi ruinele acelor timpuri: ruinele unui templu frumos datat spre sfârșitul secolului al doilea, diverse părți ale zidului și porțile mai recent numite Dona Isabel, în plus față de rămășițele unor băi termale de sub actuala clădire a Consiliului Municipal.

Se păstrează puțin din perioada vizigotă (secolele V - VIII). A urmat apoi perioada maură începută cu cucerirea orașului de către Tárique. Aceasta a durat până la reconquista creștină în secolul al XII-lea. Yeborah, așa cum a devenit cunoscut, a primit deja o influență maură indelibilă, cel mai clar văzută în cartierul Mouraria.

După Reconquistă, pe lângă între zidurile interioare și exterioare, dezvoltarea urbană s-a mutat dincolo de zidurile orașului. Orașul a fost locuința curții a diferiților regi portughezi ai primei și a doua dinastii. În această perioadă, a fost îmbogățit cu diverse palate și monumente, în special în timpul domniilor regilor João II și Manuel (secolele XV și XVI).

Colindă străzile și absorbă sufletul secret pe care o gamă diversă de influențe culturale l-a așternut în acest oraș al Lumii. Există, de asemenea, restaurante și baruri excelente, terase, magazine de artă și meșteșuguri și natura tânără a celor care frecventează universitatea sa, toate adăugând la o dinamică a prezentului cu rădăcinile foarte ferm în trecut.

Ce poti face in Evora

Alentejo