X
Portimao 2022

Portimao

Portimão

Situat la vărsarea Râului Arade, Portimão este cunoscut pentru plajele sale excelente cu nisip fin și ape calde și liniștite, ceea ce îl face o destinație de vacanță foarte atrăgătoare.

Portimão are o lungă tradiție pescărească care s-a dezvoltat în mod special între secolele 19 și 20 odată cu apariția industriei de conservare și turism. Majoritatea clădirilor pe care le vedeți pe străzile și în piețele centrului istoric datează din această perioadă, la fel și clădirea care adăpostește Muzeul Portimão, o superbă reabilitare a unei vechi fabrici de conserve care a primit premiul Muzeul Anului din partea Consiliului Europei în 2010. Acesta aduce un omagiu oamenilor și orașului care de secole trăiesc exclusiv de și pentru mare.

Nu ar trebui să ratați Capela simplă São José de Alcalar sau impresionanta Biserică Nossa Senhora da Conceição (Fecioara Maria a Conceiției Imaculate), construită în secolul al 15-lea pe vârful unui deal și care se remarcă în peisajul orașului; a fost grav avariată de cutremurul din 1755, dar își păstrează frumosul portal gotic original. Pentru o pauză în plimbările voastre, cel mai bine este să vă odihniți la umbra copacilor din Grădina Manuel Bivar pentru a vedea bărcile de pescuit și ambarcațiunile de plăcere trecând. Sau pe promenada de lângă Marina, una dintre cele mai animate părți ale orașului atât ziua cât și noaptea.

Cele mai multe dintre restaurante, unde veți găsi sardinele la grătar, felul de mâncare local preferat, sunt pe faleză, lângă docuri. Deși sardinele se consumă în toată regiunea și, de fapt, în întreaga țară, acestea sunt deosebit de faimoase în Portimão și au un festival în onoarea lor în august. Dar există multe alte specialități de pește și fructe de mare de încercat, cum ar fi scoicile, tocănița de melci de mare, cazolele și supele de pește. Fasolea largă, mămăliga (un fel de polentă) și dulciurile tradiționale pe bază de migdale și smochine din regiune sunt câteva dintre ingredientele oferite într-o gamă largă.

Praia da Rocha, situată la aproximativ 3 kilometri de centrul orașului, este poate cea mai cunoscută plajă din Algarve, cu scena sa de carte poștală a imensului său șir de nisip fiind cunoscută la nivel internațional. A fost o stațiune aglomerată de la începutul secolului al 20-lea, și are un cazinou și oferă un număr nesfârșit de activități de agrement. A avut de asemenea o mare importanță strategică în secolul al 15-lea. Aici a fost construită Fortăreața Santa Catarina de Ribamar pentru a apăra portul și populația de atacurile piraților, oferind foc încrucișat cu Fortul São João do Arade, chiar în față în Ferragudo, lângă o altă plajă extinsă de nisip numită pe bună dreptate Praia Grande.

Fortăreața Praia da Rocha oferă astăzi o vedere excelentă asupra orașului, râului și mării, care dobândește un farmec special seara, în lumina soarelui la apus. De aici puteți vedea și unele dintre plajele către vest, începând cu Plaja Três Castelos. Unele mai mici, altele mai mari, dar întotdeauna încadrate de stânci ascuțite care îmbogățesc peisajul, aici veți găsi plajele Careanos, Vau, Barranco das Canas, João d Arens, Prainha și Três Irmãos. Această secvență se termină la lunga plajă de nisip Praia do Alvor și estuarul său, o zonă de lagune importantă pentru observarea păsărilor acvatice.

Dar pentru a obține o vedere completă a zonei Portimão, trebuie să o priviți din toate perspectivele. De exemplu, faceți o excursie cu barca de-a lungul coastei pentru a descoperi plaje inaccesibile pe uscat și pentru a admira formațiunile stâncoase. Și cei care sunt fani ai pescuitului sportiv vor găsi aceasta destinația ideală, deoarece acest mare fertil abundă în specii mari precum peștele spadă. Pentru a vă bucura de alte peisaje, puteți urca estuarul Râului Arade până la Silves, trecând între dealuri verzi. De-a lungul unei distanțe scurte, veți găsi o gamă variată de imagini care vă vor rămâne întipărite în memorie.

Ce poti face in Portimao

0 results

Algarve