X
Insula Flores 2022

Insula Flores

Insula Flores

Ca parte a rețelei globale a rezervațiilor biosferei UNESCO, insula Flores, cel mai vestic teritoriu al Azoarelor și al Europei, are peisaje care sunt adevărate raiuri. Împreună cu insula Corvo, această insulă face parte din grupul vestic al arhipelagului Azore.

Dacă există locuri privilegiate de natură, insula Flores este una dintre ele. Suprafața sa de 141,4 km2, împărțită în două municipalități, Santa Cruz și Lajes, plus prietenia oamenilor săi, o fac o destinație de neratat în Azoare.

Se estimează că descoperirea sa a avut loc în jurul anului 1452, de către navigatorul Diogo de Teive, și deși inițial a fost numită insula São Tomás sau Santa Iria, numele său a fost rapid schimbat în Flores, datorită abundenței de flori galbene, solidago, care acopereau întreaga insulă.

Un peisaj caracterizat de apă

Caracterizată printr-o coastă foarte indentată și extrem de accidentată, Flores este o insulă a apei: cascade, lacuri, râuri și fântâni formează un catalog de experiențe de neuitat, care par să concentreze în ele toată frumusețea naturală răspândită pe celelalte insule ale Azoarelor.

Datorită dimensiunii sale mici, nu este greu să acoperi întreaga insulă, iar o bună sugestie pentru a începe explorarea este să începi ziua cu o excursie cu barca, din care poți avea o vedere diferită asupra structurilor stâncoase și peșterilor uluitoare. Acesta este cazul Arcului Santa Cruz das Flores și al insuliței Maria Vaz, care sunt vizibile doar de pe mare, la fel ca peșterile Enxaréus și Galo.

Golful Alagoa, format dintr-un set de insulițe și bancuri de nisip, este perfect pentru scufundări, mai ales în Baixa do Amigo, Ponta da Caveira și insulița Garajau, unde este comun să găsești merlani negri. De asemenea, poți pescui în piscinele naturale, la mare sau în râuri, unde există păstrăvi în abundență. Canyoningul este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru a explora această insulă, iar cele mai bune locuri pentru practică sunt râurile Algares, Cabo, Mosteiros și Monte Gordo.

Întorcându-te pe uscat, te poți bucura de un mic relax în piscinele naturale de baie. Alege cele de la Santa Cruz sau plajele de-a lungul Lajes das Flores. Pentru ceva mai "sălbatic", alegerea ar trebui să cadă pe piscinele care se formează la baza multor cascade ale insulei, cum ar fi cea de pe Ribeira Grande, cu o cădere de 300 de metri, și Poço de Bacalhau, cu o cădere de 90 de metri - de neratat!

Drumurile insulei

Urmărind multele poteci de pe insulă, poți observa diferitele păsări migratoare care zboară aici, deoarece Flores este una dintre cele mai bune destinații din Azoare pentru birdwatching, în special în Lagoa Branca, în partea centrală a insulei, lunile de septembrie până în noiembrie fiind cele mai bune pentru această activitate.

Când vine ora prânzului, trebuie să te bucuri de felurile tipice de mâncare ale insulei: cârnați cu cartofi dulci, supă de creson și mult pește și fructe de mare, însoțite de brânza și vinul insulei.

În după-amiaza, profită de ocazie pentru a vizita zona centrală a insulei, unde există șapte cratere vulcanice care au devenit lacuri frumoase, oferind un peisaj magnific. Lagoa Funda, la 105 metri adâncime, merită o atenție specială, dar și celelalte șase - Branca, Seca, Comprida, Rasa, Lomba și Funda das Lajes - sunt la fel de frumoase și merită vizitate.

Repere naturale renumite în Azoare

Într-o călătorie pe uscat, unul dintre cele mai celebre repere naturale din Azoare este Rocha dos Bordões. Acesta este un grup de mari coloane verticale de bazalt care, văzute împreună, seamănă cu un uriaș orgă de biserica.

De asemenea, nu trebuie ratată vederea pe care o obții de pe Morro Alto, cel mai înalt punct de pe insulă, la 911m deasupra nivelului mării, de unde vezi un peisaj de verde profund, unde pădurea nativă de lauri este încă evidentă.

Pe Flores, te afli în cel mai vestic punct al Europei, insulița Monchique, care a servit în timpul navigației celeste ca punct de referință pentru ajustarea rutelor și verificarea instrumentelor nautice.

Explorări în Santa Cruz das Flores

În Santa Cruz das Flores, poți vizita Biserica Parohială Nossa Senhora da Conceição, care se distinge printre celelalte clădiri prin fațada sa impunătoare, și centrala Praça do Marquês de Pombal cu coloratul său Império (capelă). De asemenea, merită menționată Biserica São Boaventura, și Muzeul Regional Flores care cuprinde Muzeul Etnografic și Casa Muzeu Pimentel de Mesquita.

Descoperă Lajes das Flores

În Lajes das Flores, se află Biserica Nossa Senhora do Rosário, care domină portul și o parte a orașului, și de unde poți pleca să descoperi Impérios, casele de piatră bazaltică și podul din 1743 de peste Ribeira dos Morros.

Flores devine foarte animată în timpul Sărbătorilor Duhului Sfânt, care au o semnificație profundă pe această insulă, precum și în timpul Festivităților Santa Cruz și Festivalul Emigrantului din Lajes.

Suveniruri din Flores

Dantela și broderia, păturile țesute pe războaie de țesut tradiționale și nucleii de flori de hortensie sunt alegeri excelente de luat acasă ca suveniruri ale insulei.

Nu ratați:

Ce poti face in Insula Flores

0 results

Insulele Azore