X
Coasta Alentejo 2022

Coasta Alentejo

Coasta Alentejo

Coasta Alentejo se întinde de la gura râului Sado până la Zambujeira do Mar și vă va surprinde prin faptul că este o zonă litorală atât de bine conservată, cu mici paradisuri de soare și plajă, oameni ospitalieri și o bucătărie bună.

De la Troia la Sines

Puteți ajunge la Troia prin Alcácer do Sal sau cu feribotul din Setúbal, traversând estuarul râului Sado. La sosire, peninsula Troia oferă multe de explorat. Puteți juca golf, să luați lecții de surfing, să vă plimbați pe plajă sau să urmăriți delfinii. De asemenea, puteți să vă plimbați pentru a descoperi patrimoniul cultural al regiunii, cum ar fi satul Carrasqueira pe stâlpi și Ruinele Romane Troia, care dezvăluie cum zona era deja bogată în resurse naturale acum două mii de ani.

După Troia, Comporta este un loc foarte apreciat pentru o ieșire la plajă în familie și are câteva restaurante bune. Aceasta este o zonă de câmpie, deci mâncărurile pe bază de orez sunt o specialitate de neratat.

Până la Sines, coasta este o fâșie continuă de nisip, cu plaje plăcute precum Pinheirinho și Galé. În Melides și Santo André, în funcție de dorințele și preferințele dvs., puteți alege între plajele de mare și lagune. Acestea sunt locuri excelente pentru canoe și windsurf.

Sines este unul dintre cele mai importante orașe de pe coasta Alentejo și este și un port industrial și un cap, făcându-l un punct natural de oprire pentru vizitatorii din regiune. Un port pescăresc tradițional, aici s-a născut Vasco da Gama, marele navigator. Cine știe, călătoriile sale ar fi putut inspira Festivalul Músicas do Mundo, festivalul de muzică din lume care se desfășoară aici anual la începutul verii.

De la Sines la Zambujeira do Mar

Din portul Sines, paradisul natural nisipos se schimbă, iar golfurile lină alternează cu plajele mai scenice cu formațiuni stâncoase. Printre acestea, plajele São Torpes, Morgável și Vale Figueiros merită o oprire mai lungă cu familia. Marele bogăție a peisajului subacvatic din această zonă este, de asemenea, foarte apreciată pentru scufundări.

De-a lungul drumurilor către plajă

Pe parcursul drumurilor către plajă, veți găsi mici locuri pentru a mânca pește în satele pitorești care privesc marea, cum ar fi Porto Covo, un sat pescăresc pitoresc care vă întâmpină într-o piață frumoasă înconjurată de case joase. Plaja este foarte convivială și de la micul său port, cu bărci colorate, puteți ajunge pe insula Pessegueiro, vizibilă în largul mării.

Continuați spre Vila Nova de Milfontes, la gura râului Mira. Vă sugerăm să explorați zona în jurul plajei oceanice și a râului cu barca sau canoea, alături de prieteni. Puteți merge chiar și în amonte pe râu până la Odemira.

Almograve, printre stânci și dune roșii, este un sanctuar și una dintre plajele cele mai apreciate pentru surfing și bodyboarding. Puteți merge pe jos prin țară până la plajă din oraș, trecând pe lângă dune și formațiuni stâncoase de milioane de ani.

Mai la sud, Capul Sardão este un loc sălbatic, dar și un punct de belvedere uluitor deasupra coastei zimțate. Este singurul loc din lume unde berzele albe își fac cuib pe stânci.

Această tură inspiratoare continuă spre Zambujeira do Mar, cu alte plaje de descoperit. Aici, la fel ca pe tot parcursul coastei, surferii vor găsi valuri perfecte pentru a-și perfecționa stilul și a se distra.

Dar coasta Alentejo nu înseamnă doar plaje. La sud de Sines, intri în Parcul Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina, bogat în trasee de drumeție și mountain bike din care puteți alege. Diversele trasee marcate de-a lungul celor 450 km care alcătuiesc Traseul Vicentina, între Santiago do Cacém și Capul São Vicente, sunt o modalitate bună de a cunoaște regiunea, de a intra în contact cu viața de zi cu zi a locuitorilor săi și de a avea alte experiențe ale obiceiurilor și tradițiilor locale.

Nu ratați