X
Peniche 2022

Peniche

Peniche

Peniche și marea sunt inseparabile. Este unul dintre cele mai mari porturi tradiționale de pescuit din Portugalia și un important centru atlantic pentru activitățile maritim-turistice.

Înainte de a merge la plajă, vizita ta în Peniche trebuie să includă o plimbare prin centrul istoric. Pe lângă Sanctuarul Nossa Senhora dos Remédios, Bisericile São Pedro și Misericórdia, Fortăreața Peniche este un loc obligatoriu de văzut. A fost construită în secolele 16/17 pentru a apăra coasta, împreună cu Fortul de pe plaja Consolação și fortul de pe Insula Berlengas. A jucat un rol major în diferite momente ale istoriei portugheze, dar scopul său cel mai recent a fost să servească drept închisoare politică sub regimul Estado Novo, deținând unele dintre cele mai importante personalități publice în lupta împotriva Fascismului. Veți afla totul despre asta odată ce sunteți înăuntru, deoarece în prezent este Muzeul Orașului Peniche.

Pe lângă pescuit, care a fost întotdeauna una dintre sursele de venit ale locuitorilor săi, Peniche este cunoscută și pentru arta dantelei cu bolduri, perfecționată de femei în timp ce bărbații erau pe mare.

Marea este încă unul dintre principalele puncte de interes și dezvoltare, iar plajele din Peniche sunt foarte apreciate. În timp ce golfurile Consolação și Baleal oferă un adăpost bun pentru o zi în familie, valurile de pe această coastă de vest, cum ar fi Supertubos (valuri tubulare Supertube) de pe Plaja Medão Grande, sunt foarte căutate de surferi și bodyboarderi din întreaga lume. A fost ales una dintre "Cele 7 Minuni ale Portugaliei" într-un turneu național. Împreună cu Plaja Lagido, este scena principalului campionat mondial de surf, Rip Curl Pro Portugal, un eveniment care face parte din Turul Ligii Mondiale de Surf.

Rezervația Naturală de pe Insula Berlengas este la o călătorie cu barca distanță. Apele sale translucide sunt ideale pentru scafandri, care vor găsi aici un sanctuar natural pentru flora și fauna marină. Marea agitată și izolarea Insulei au provocat de asemenea multe povești misterioase despre pescari și vase scufundate pe această coastă.

Este firesc ca marea să domine bucătăria locală, așa că nu trebuie să pleci din Peniche fără a gusta bouillabaisse, orezul cu fructe de mare sau sardinele la grătar, întotdeauna însoțite de vinurile regiunii Vest. Pentru desert, recomandăm prăjiturile cu migdale, fie un „Amigo de Peniche” sau biscuiții numiți „Esses”.

Nu ratați

Ce poti face in Peniche

Centrul Portugaliei