X
Top 10 obiective turistice in Porto 2022

Top 10 obiective turistice in Porto

Top 10 obiective turistice in Porto

Porto, un oraș cosmopolit, a fost recunoscut internațional ca o destinație de descoperit și este o alegere preferată pentru mulți turiști și călători.

Există numeroase motive care se află în topul preferințelor persoanelor care vizitează Porto. Iată o listă Top 10 a principalelor puncte de interes, care sunt aproape toate în centrul istoric al Porto, clasificat ca Patrimoniu Mondial de UNESCO.

1. Avenida dos Aliados

Acesta este principalul centru al centrului istoric al Porto, dominat de Primărie și înconjurat de cea mai tradițională zonă comercială a orașului. În apropiere, Café Majestic este un loc de vizitat obligatoriu.

2. Catedrala

Pe lângă biserică, care a început să fie construită în secolul al XII-lea, merită vizitate cloistrele acoperite cu plăci de azulejos. Precinctul, cu pilorul său și alte monumente, oferă o vedere superbă asupra râului și caselor de pe ambele maluri.

3. Ribeira

Acesta este unul dintre cele mai atractive cartiere din Porto, în care simți atmosfera vernaculară antică. De aici poți începe o croazieră pe Douro.

4. Biserica S. Francisco

Cea mai importantă biserică gotică din oraș, al cărei interior baroc este complet acoperit cu sculpturi în aur.

5. Palácio da Bolsa (Bursa de Valori)

O clădire frumoasă din secolul al XIX-lea, a cărei atracții principale includ faimosul Salão Árabe (Sala Arabă), Sala Națiunilor și o scară grandioasă remarcabilă.

6. Turnul Clérigos

Unul dintre simbolurile iconice ale Porto, proiectat de Nicolau Nasoni, cel mai renumit arhitect al perioadei baroce din nordul Portugaliei. Merită să urci în vârful turnului pentru vederea asupra orașului și râului.

7. Librăria Lello

Cunoscută pentru scările sale inspiraționale, printre alte motive, Lello este considerată una dintre cele mai bune și mai frumoase librării din lume.

8. Casa da Música

Designul îndrăzneț al lui Rem Koolhaas și programul muzical diversificat fac din aceasta un simbol al Porto.

9. Serralves

Locul unui parc extensiv, foarte bine întreținut și plăcut, un Muzeu de Artă Contemporană proiectat de Álvaro Siza Vieira și o casă în stil Art Deco care a dat numele Fundației.

10. Foz

Pe lângă plaje, Foz (gura de vărsare a râului) este un loc de recreere și terase pe malul mării, cu o pergolă care îi conferă un farmec special în fotografii.