X
Bragança 2022

Bragança

Bragança

Situată în extremul nord-est al Portugaliei, Bragança este un oraș al cărui castel vechi încă păstrează un nucleu urban medieval în interiorul zidurilor sale.

Intrând în cetate sau curtea castelului prin Porta da Vila (Poarta Orașului), veți ajunge la Pelourinho (stâlpul infamiei), susținut de un porc lusitan care amintește de originile celtice ale regiunii. În masiva Turn de Menagem, care în Evul Mediu păzea granițele, muzeul militar povestește, de asemenea, istoria castelului, construit de Regele João I pe fundațiile fortăreței mai vechi pe care primul Rege al Portugaliei, Afonso Henriques, o construise. De la vârful castelului, se poate bucura de o vedere excelentă asupra orașului și a vastului contur al munților care îl înconjoară. Veți descoperi, de asemenea, Biserica Santa Maria în interiorul cetății și Domus Municipalis, singurul exemplu de arhitectură civică romană din Portugalia, unde se întâlnea senatul orașului.

În afara zidurilor, orașul s-a extins spre vest, iar o serie de reședințe și monumente sunt păstrate, cum ar fi Catedrala, Biserica São Vicente, Capela Misericórdia și Biserica Santa Clara. Valorosul patrimoniu al Muzeului Abade de Baçal se află în interiorul vechiului Palat Episcopal, în timp ce Centrul de Artă Contemporană Graça Morais conține lucrări ale acestei renumite pictorițe contemporane și alte colecții de artă fină.

La periferia Bragançei se află Biserica Castro de Avelãs, care primea pelerini din Santiago în Evul Mediu, și mai multe sate antice care încă păstrează tradiții comunitare precum utilizarea comună a unei prese de ulei, a unei prese de vin și a unui cuptor de pâine. Acestea se găsesc în mare parte în Parcul Natural Montesinho, o zonă de natură neatinsă care merită vizitată. Există un Centru de Informații în satul care îi dă numele parcului, în timp ce în alte sate există muzee rurale despre practicile comunitare din regiune. Satele Guadramil și Rio de Onor sunt două dintre cele mai bine păstrate. Granița dintre Portugalia și Spania trece prin satul Rio de Onor, care se întinde pe ambele țări.

Nu ratați

Ce poti face in Bragança

Porto și Nordul Portugaliei