X
Insula Corvo 2022

Insula Corvo

Insula Corvo

Corvo, considerată de UNESCO ca fiind o Rezervație a Biosferei Mondiale, formează, împreună cu insula Flores, Grupul Vestic al arhipelagului Azorelor. Originile sale sunt vulcanice, și este cea mai mică dintre cele nouă insule, având o suprafață de doar 17.1km2.

Corvo și Flores au fost descoperite în același timp de exploratorul portughez Diogo Teive, în jurul anului 1452, și inițial a fost numită Insula Corvi.

Singura așezare de pe insulă, Vila Nova do Corvo, este situată într-o fajã de lavă care formează principala suprafață nivelată a insulei. Este un sat pitoresc și neobișnuit care prezintă fațade de piatră neagră cu ferestre și uși conturate în alb și străzi înguste, local numite canadas, pavate cu pietriș rotunjit și plăci meteorizate. Utilizarea încuietorilor de lemn pe ușile caselor, realizate de meșterii din Corvo, este una dintre tradițiile rămase care simbolizează viața pe o insulă pașnică unde toată lumea se cunoaște cu toată lumea.

Mérite o vizită Biserica Nossa Senhora dos Milagres (patroana insulei) care conține o pictură - Fecioara cu Pruncul, de origine flamandă - și un crucifix din fildeș indo-portughez, precum și Centrul de Vizitatori al Corvo.

Ce poti face in Insula Corvo

Insulele Azore