X
Algarve prin ochii lui Helio Boto 2022

Algarve prin ochii lui Helio Boto

Algarve prin ochii lui Hélio Boto

Hélio a fost încântat să primească invitația de la Sketch Tour Portugal, deoarece clima din Algarve și peisajul său variat înseamnă că oferă o experiență extraordinară pentru desen sau pictură.

Vizitând locuri pe care nu le cunoștea, precum Ilha do Farol din Olhão și unele plaje din Aljezur, el descoperea un nou Algarve. În același timp, îi plăcea să împărtășească locurile pe care deja le cunoștea cu Róisín, fata irlandeză, povestindu-i ceva din istoria sa și arătându-i o latură mai puțin turistică a regiunii. A fost o redescoperire prin schițe.

El crede că această călătorie se potrivește cu un gând: „Oamenii nu își amintesc ce ai spus sau ce ai făcut, dar își amintesc cum i-ai făcut să se simtă.” La final, era sigur că Róisín dorea să se întoarcă în Portugalia.

Hélio Boto

S-a născut în Portimão în 1981 și a studiat arhitectura la Universitatea Lusíada din Porto. De atunci a lucrat la diverse proiecte și concursuri de arhitectură. În 2007, a primit o Mențiune Onorabilă într-un concurs internațional în Japonia.

Colaborează cu Urban Sketchers Portugal și desenele și picturile sale au fost prezentate în mai multe expoziții și publicații naționale și internaționale. A coordonat grupul Algarve Urban Sketchers de la crearea sa în 2015. Este autorul blogului de desene Rua dos Riscos (Strada Riscurilor).