X
Zone de baia in Azore 2022

Zone de baia in Azore

Baia în Azore

Cele nouă insule ale Azorelor dispun de numeroase zone de baie, unele în locuri absolut neașteptate. Există multe opțiuni, întotdeauna în locuri frumoase, așa că alegerea poate fi dificilă!

Este posibil să te scalzi în craterele unor vulcani străvechi și pe plaje cu nisip de culori ce variază de la auriu la negru. Sau în iazuri și piscine, unele cu izvoare termale. Cu toate acestea, există și piscine naturale printre stânci, golfuri adăpostite și zone de mare deschisă echipate cu infrastructuri de suport, pentru o baie în siguranță.

Santa Maria, din grupul estic, are singurele plaje cu nisip alb din arhipelag - Praia Formosa și Praia São de Lourenço. Pe cea mai mare insulă - São Miguel - există multe plaje cu nisip negru, cum ar fi Praia do Fogo, Vinha da Areia, Milícias sau Areal de Santa Bárbara, care oferă condiții excelente pentru surfing. Pe lângă aceste opțiuni, există mai multe piscine naturale, cum ar fi Zona de Baie Lagoa sau Portul Caloura, și locații unice și uimitoare, cum ar fi ilotul Ilhéu de Vila Franca do Campo, la care se poate ajunge cu legături regulate cu barca. Cei care preferă apa caldă se pot bucura de beneficiile izvoarelor termale în natură în diferitele piscine și caldere alimentate direct din interiorul pământului.

În grupul central, pe insula Terceira, districtele Angra do Heroísmo și Praia da Vitória concurează în număr și calitate a zonelor de baie - în special la Salga, Baía do Refugo sau Cinco Ribeiras în Angra și Praia Grande, Praia da Riviera sau piscinele naturale de la Porto Martins în Praia da Vitória. Pe insula Graciosa, piscinele naturale de la Carapacho sunt o alternativă la plajele Barro Vermelho și São Mateus.

Celelalte trei insule ale acestui grup sunt foarte apropiate unele de altele și oferă o gamă largă de zone de baie. Pe Faial există plaje cu nisip întunecat, unele bine-cunoscute, cum ar fi Praia de Porto Pim aproape de Horta, și Plaja Almoxarife la aproximativ 5 km de oraș, dar există și mai multe piscine naturale printre stâncile de bazalt negru. Aceste facilități sunt echipate cu bune infrastructuri de suport, la fel ca facilitățile de pe São Jorge, cum ar fi Zona de Baie Preguiça lângă Velas, și pe Ilha do Pico cu Furna de Santo António sau Piscina do Cais.

Grupul vestic este mai departe de continentul european. Aici, Flores este cunoscută pentru numeroasele sale cascade și iazuri pentru baie în natură nealterată. Cu toate acestea, există și zone de baie, cum ar fi piscinele naturale de la Santa Cruz și Insula Corvo, care are o plajă unică cu nisip negru cunoscută drept Praia de Areia, care este principala plajă de baie de pe insulă.

Azorele sunt o destinație de alegere pentru diverse sporturi nautice, în special pentru scufundări, cu peisaje subacvatice spectaculoase, inclusiv rezervații marine și izvoare termale unde apa caldă țâșnește din interiorul stâncilor. Imagini de o frumusețe deosebită de descoperit atât pe uscat, cât și pe fundul mării.