X
Castelo Branco 2022

Castelo Branco

Castelo Branco

Originile Castelo Branco pot fi găsite în timpurile romane, cu coloniștii care au stabilit Albi Castrum pe pantele dealului Cardosa. În 1214, regele Afonso II a oferit aceste pământuri Ordinului Cavalerilor Templieri, încredințându-le fortificarea și apărarea lor. Ordinul a început construcția Castelului care a devenit punctul focal pentru noul oraș care s-ar extinde treptat. În 1285, regele Dinis și regina sa Santa Isabel au stat aici în timp ce vizitau regiunea pentru a supraveghea și planifica întărirea apărării frontierei.

În 1510, Manuel a acordat o Cartă Castelo Branco. Documentul original este încă deținut de Consiliul Municipal. Misericórdia a fost fondată simultan cu sosirea altor ordine religioase, inclusiv Frații Augustinieni, în Conventul Graça, și Frații Capucini, localizați în Conventul Santo António.

În 1535, regele João III a acordat așezării titlul de "Oraș Eminenț" și spre sfârșitul secolului, episcopul de Guarda, Nuno de Noronha, a ordonat construirea Palatului Episcopal ca reședință de iarnă pentru cler. Palatul a supraviețuit atât ca un marcator al perimetrului vechiului Castelo Branco cât și ca o atracție majoră a orașului actual. În prezent, adăpostește importantul Muzeu Francisco Tavares Proença Júnior care prezintă istoria din spatele tradiționalei broderii de mătase Castelo Branco.

În 1771, regele José I a mutat pentru a recunoaște importanța comercială crescândă a orașului stabilind dioceza de Castelo Branco, ridicând-o la statutul de oraș, cu Biserica São Miguel (Sf. Mihail) devenind Catedrala.

Acesta a devenit punctul focal pentru extinderea orașului, cu clasa burgheză emergentă alegând locația pentru palatele și reședințele lor. După ce a recuperat de la invazia napoleonică, cu o bătălie majoră desfășurată în apropiere, a fost inaugurarea liniei de cale ferată spre sfârșitul secolului al XIX-lea care a dus la transformarea Castelo Branco într-un centru industrial important. O mare parte din dezvoltare s-a concentrat pe sectorul textil - o tradiție care continuă încă.

Castelo Branco poate fi vizitat ușor într-o zi. Urcă pe străzile abrupte spre Castel pentru a admira vederile minunate asupra peisajului înconjurător.

Ce poti face in Castelo Branco

Centrul Portugaliei