X
São Jorge, insula stancilor 2022

São Jorge, insula stancilor

São Jorge: insula fajãs

São Jorge este o insulă a stâncilor, a creastelor și a fajãs, una dintre cele mai verzi din arhipelagul Azoarelor și locul perfect pentru o vacanță în contact cu natura și marea.

Insula are o lungime de 54km și la cel mai larg punct al său are 6.9km, fiind parte a Grupului Central și unul dintre vârfurile așa-numitelor "insule triunghi", împreună cu Faial și Pico, de la care este distantă 18.5km.

Din punct de vedere peisagistic, contrastul lanțului muntos central care se întinde pe aproape toată lungimea insulei se remarcă, cu linia sa de coastă aspră și zimțată, presărată de tipicele fajãs care se extind în mare. Fajãs sunt mici câmpii create inițial de lavă sau alunecări de teren și există peste 40 pe São Jorge, ceea ce i-a adus porecla de insulă a fajãs. În unele cazuri există doar acces pietonal, așa că traseele sunt una dintre cele mai bune modalități de a o descoperi, folosind căi care sunt potrivite pentru diverse condiții fizice și ghidaj specializat.

De la Fajã da Caldeira do Santo Cristo, cea mai faimoasă datorită scoicilor sale gustoase, la Fajã dos Cubres, cu laguna sa cristalină, și Fajã do Ouvidor cu piscinele sale naturale, un tur al insulei São Jorge înseamnă a admira terenul împărțit în loturi pentru agricultură de subzistență, casele de piatră cu ferestre cu trei foi de geam, cascadele și curioasele cabluri de oțel pentru transportul lemnului către câmpiile de coastă.

Nu ratați:

Ce poti face in São Jorge, insula stancilor

0 results

Insulele Azore