X
Alandroal 2022

Alandroal

În apropierea râului Guadiana și la graniță, Alandroal este un loc de liniște și zile pașnice lângă Lacul Alqueva.

Se spune că numele provine de la o plantă cunoscută sub numele de "alandro" sau "aloendro" (oleandru), o specie de tufă care era abundentă în aceste meleaguri. Orașul a fost fondat în 1298, în timpul domniei regelui Denis al Portugaliei, de către ordinul militar Avis, cu siguranță din cauza importanței sale strategice în apărarea teritoriului.

Castelul Alandroal (Castelo de Alandroal), Castelul Terena (Castelo de Terena) și Cetatea Juromenha (Fortaleza de Juromenha) au format un triunghi defensiv care a fost important de-a lungul secolelor, în special în timpul Războaielor de Restaurare a Independenței Portugaliei în secolul al XVII-lea. A fost o regiune foarte apreciată de familia regală, care avea palatul ducale în Vila Viçosa. Se știe că regele Carlos își plăcea să meargă la vânătoare în zonă, alegând Alandroal pentru pauzele sale.

Stația Nautică Alandroal (Estação Náutica do Alandroal)

Stația Nautică Alandroal face parte din Plaja Fluvială Azenhas d El Rei, unde puteți să vă relaxați într-un peisaj original de mal de râu cu stejari și stejari de plută și să savurați cele mai bune preparate alentejane, făcute cu produse regionale, în restaurantul local. Puteți să vă bucurați de râu pentru plimbări cu barca, croaziere mici, navigație, stand up paddle, pescuit și chiar canoeing pe râu până la Cheles, plaja spaniolă de pe malul opus (50 de metri de râu). Pe lângă plimbările de-a lungul râului, sunt organizate și sesiuni de yoga și tai chi. Parcul pentru picnicuri este un loc excelent pentru picnicuri și după-amiezi relaxante lângă Guadiana. Este, de asemenea, un loc pentru observarea stelelor, deoarece face parte din rezervația Dark Sky, considerată o Destinație Starlight de UNESCO.

Alandroal și traseele de plimbare

Fiind o zonă de frontieră, Alandroal are și povești despre contrabandiști, înainte de libera circulație a mărfurilor pe care Uniunea Europeană a adus-o. Se spune că cafeaua, tutunul, piesele auto și parfumurile erau cele mai des schimbate clandestin. Pe lângă traseele folosite de contrabandiști, există mai multe plimbări pe care le puteți face în Alandroal, fie în oraș, Terena, satul Ferreira sau pentru a vedea Pedra Alçada, una dintre atracțiile locale de patrimoniu. Pedra Alçada este un monument megalitic impunător de 10 metri înălțime și 6 metri în diametru, unul dintre cele mai mari din municipiu. De-a lungul traseului veți găsi alte mărturii despre modul de viață, obiceiurile și tradițiile locale, cum ar fi cuptoarele tradiționale de cărbuni, făcute din lemn de stejar sau lemn de plută. Nu vă lăsați păcăliți de mirosul acela.

La 4 km de Terena, situl arheologic Endovélico dezvăluie un vechi sanctuar păgân cunoscut sub numele de Rocha da Mina, mai târziu locuit de romani în secolul I. Puteți încă vedea locul sacrificiilor și unele morminte medievale săpate în stâncă. Se află în vârful dealului São Miguel, lângă pârâul Lucefécit.

Pentru a înțelege mai bine importanța sitului, puteți lua o excursie ghidată. Pentru a simți atmosfera sacră a sitului, Barajul Lucefécit (Barragem de Lucefécit) este o opțiune obligatorie. Se spune că numele Lucefécit a avut originea în cultul păgân al lui Lucifer, mai târziu asociat cu diavolul de creștinism. În secolul al V-lea, templul păgân a fost creștinat prin construcția capelei de lângă, Capela de São Miguel. La baraj, puteți face baie, canoe, picnic și plimbări scurte prin peisajul tipic al Alentejo-ului. Este posibil și să faceți zboruri cu balonul pentru a vă bucura de peisajul de deasupra rezervorului barajului și pădurii de stejari de plută, cu vedere la Lacul Alqueva în depărtare.

În orice oraș din Alentejo, gastronomia este, de asemenea, un punct de interes. Merită menționate preparatele din pește de râu, ciorba de năut cu carne de porc neagră, o specialitate locală, precum și grătarele locale, care cu siguranță le conferă un gust diferit (vaci Mertolenga, porci Pata Negra hrăniți cu ghindă, capre și oi Merino). În afară de carne și mezeluri de porc negru, merită menționată și tocana de miel. Deserturile includ bolo rançoso (prăjitură locală făcută din gem de dovleac spaghete și ouă), pão de rala (prăjitură tradițională obișnuită făcută cu ouă, zahăr, migdale laminare și dovleac spaghete), encharcada (desert cu ouă și migdale), bolo podre (prăjitură cu ulei de măsline) și popias Alentejo (biscuiți în formă de inel).

În iulie, are loc Festivalul Out of the Shell (Festival Fora da Casca), dedicat melcilor, melcilor mari și racilor, gustări iubite în după-amiezi de vară. Festivalul din septembrie (Festa de Setembro), în primul weekend al lunii, în cinstea Noastre Doamne a Concepției, aduce mulți oameni în oraș. Programul include muzică, coride, alergări de tauri și vaci, precum și procesiunea tradițională și masa în onoarea sfântului patroan. Asociat cu acest festival este și Festivalul Tineretului (Festival da Juventude), care are loc în prima zi a evenimentului.

În orice moment al anului, Alandroal poate fi un punct de odihnă între Elvas, Vila Viçosa, Reguengos de Monsaraz și Redondo și un punct de plecare pentru vizitarea patrimoniului arhitectural și cultural al regiunii.

Ce poti face in Alandroal

Alentejo