X
Santarem 2022

Santarem

Santarém

Râul Tagus și câmpiile fertile care înconjoară platoul pe care Santarém se află au fost factori importanți în așezarea zonei încă din timpuri îndepărtate. Numele roman al Santarémului era Scalabis, iar aceștia au fost responsabili și pentru structura urbană a orașului și pentru a-l face unul dintre cele mai importante orașe din Lusitania. De la secolul al VIII-lea înainte, dominația maură a întărit rolul strategic și militar al orașului și numele său a fost schimbat în Chanterein, predecesorul imediat al actualului Santarém. În 1147, D. Afonso Henriques a cucerit orașul cu mare măiestrie și a marcat definitiv avansul Reconquistei creștine prin cucerirea Lisabonei în același an.

Santarém avea să devină unul dintre orașele preferate ale monarhilor portughezi încă de la prima dinastie. În Evul Mediu, intensa activitate comercială care a avut loc aici, alături de stabilirea nobilimii în oraș, au ajutat Santarém să ajungă la perioada sa de mare dezvoltare socială și economică, așa cum se poate vedea în diversele sale monumente și clădiri. În această perioadă de mare opulență artistică și culturală, Santarém a fost reședința regală și capitala regatului Portugaliei (1325-57) și, până în secolul al XV-lea, a fost frecvent locul de întâlnire al primului parlament portughez (cunoscut sub numele de Cortes).

În 1491, Prințul Afonso, fiul lui D. João II și moștenitorul tronului, a murit accidental în Ribeira de Santarém. După acest episod, familia regală a început să se îndepărteze oarecum de oraș și a avut loc un declin accentuat al investițiilor în această zonă, deși din când în când a figurat din nou în istoria Portugaliei. Pedro Álvares Cabral, care a descoperit Brazilia în 1500, a locuit mulți ani în Santarém.

Una dintre cele mai bune modalități de a descoperi Santarém este prin patrimoniul său cultural și artistic. Puteți vizita de asemenea orașul în timpul evenimentelor care servesc pentru a evidenția unele dintre cele mai bune caracteristici ale regiunii. În iunie, are loc Târgul Național Agricol, unde sunt expuse produse și instrumente agricole și se ține o piață de vite. Aveți de asemenea șansa de a vedea o coridă dacă sunteți fan al acestui sport.

Octombrie este luna în care se ține Festivalul Național al Gastronomiei, principalul târg gastronomic din Portugalia. Aceste evenimente sunt completate de expoziții de artizanat și folclor din întreaga țară. Dacă aveți ocazia, asigurați-vă că urmăriți dansul tradițional al regiunii Ribatejo: Fandango. Acesta implică cel puțin doi bărbați care simulează o luptă și simbolizează abilitățile speciale ale păstorilor care lucrează în câmpiile din apropiere.

Ce poti face in Santarem

0 results

Alentejo