X
Viana do Castelo 2022

Viana do Castelo

Viana do Castelo

Viana do Castelo este una dintre cele mai frumoase orașe din nordul Portugaliei. Implicarea sa în Descoperirile Portugheze și, ulterior, în pescuitul de cod arată conexiunea sa tradițională cu marea.

Acces și situație geografică

Viana do Castelo se poate accesa ușor din Porto, sau din Valença pentru cei care vin din Spania. Situația geografică specială a orașului, lângă mare și la gura de vărsare a râului Lima, poate fi observată de pe dealul Santa Luzia. Această vedere uimitoare și Basilica Inimii Sacre a lui Isus, o clădire revivalistă de Ventura Terra, din 1898, ar putea fi punctul tău de plecare pentru a vizita orașul.

Patrimoniul arhitectural

Viana este bogată în palate împodobite cu blazoane, biserici și mănăstiri, fântâni monumentale și jocuri de apă care constituie o bogăție de patrimoniu meritând a fi vizitată. La Oficiul de Turism, poți cere un pliant și alege un traseu inspirat de arhitectura manuelină, renascentistă, barocă, art deco sau de faianță. Indiferent pe ce străzi te plimbi în centrul istoric, vei reveni întotdeauna în Praça da República, inima orașului. Aici vei găsi clădirea și fântâna Misericórdia din secolul al XVI-lea, precum și vechiul Paços do Concelho (Primăria). În apropiere se află Catedrala romanică sau Igreja Matriz (Biserica Parohială).

Legătura cu marea

Privind spre marea care a fost responsabilă pentru istoria Vianei, o biserică barocă păzește imaginea Nossa Senhora da Agonia, sfânta patronă a pescarilor. Aceasta este scoasă în fiecare an pe 20 august pentru a binecuvânta marea în cadrul unuia dintre cele mai colorate festivaluri din Portugalia, unde frumusețea și bogăția costumelor paradei sunt remarcabile.

Tradiții și meșteșuguri

Viana - cunoscută și pentru lucrările sale fine din aur - și-a păstrat tradițiile, după cum se poate vedea în Museu do Traje (muzeul costumelor și al aurului), Muzeul Municipal (accent pe vesela tipică Viana expusă aici) și nava Gil Eanes. Construită în șantierele navale din Viana do Castelo pentru a sprijini industria pescuitului de cod, nava este din nou ancorată aici, în amintirea tradițiilor maritime și de construcție navală ale orașului.

"Mecca Arhitecturii"

Dar Viana do Castelo este considerată și o "Mecca a Arhitecturii" datorită multor nume importante în arhitectura portugheză contemporană care au proiectat facilitățile și spațiile orașului. Acesta este cazul Praça da Liberdade de Fernando Távora, Biblioteca de Álvaro Siza Vieira, Hostelul pentru Tineret de Carrilho da Graça, Hotelul Axis de Jorge Albuquerque și, de asemenea, Centrul Cultural Viana do Castelo, de Souto Moura, printre mulți alții.

Activități în împrejurimi

În împrejurimile orașului, poți face o plimbare cu bicicleta pe pistele de ciclism de-a lungul coastei sau a râului sau o plimbare pe unul dintre multele trasee marcate, precum și să practici surf, windsurf, kitesurf și bodyboarding pe plajele cu nisip auriu. Există, de asemenea, oportunități pentru jet ski, navigație, canotaj și caiac pe Râul Lima.

Nu rata

Ce poti face in Viana do Castelo

Porto și Nordul Portugaliei