X
Terceira, insula festiva 2022

Terceira, insula festiva

Terceira, insula festivă

Insula Terceira, unul dintre principalele puncte de intrare în Azoare, împreună cu insulele Graciosa, São Jorge, Pico și Faial, formează grupul central al arhipelagului.

După cum indică numele, aceasta a fost a treia insulă descoperită din arhipelag, deși inițial i s-a spus Insula lui Iisus Cristos. A început să fie populată în secolul al XV-lea și a cunoscut o dezvoltare constantă de atunci, în mare parte datorită poziției sale geografice.

Dar ceea ce face Terceira atât de specială este magnificul contrast între frumusețea naturală a acestei insule vulcanice și lucrarea admirabilă a omului în centrul istoric al Angra do Heroísmo, capitala sa, fondată în 1534, și primul loc din Azoare care a devenit oraș și a fost clasificat Patrimoniu Mondial de către UNESCO. Într-adevăr, titlul de "Cea Mai Nobilă, Loială și Mereu Constantă" atribuit orașului subliniază importanța sa de-a lungul istoriei Portugaliei. Golful Angra a câștigat o mare importanță nu doar ca post de comerț intern pentru produsele regionale produse pe celelalte insule, dar și pentru proeminența sa și mai mare ca punct de oprire intercontinental pentru navele care navigau între Europa, Americile și India.

Văzut de pe Alto da Memória sau de la punctul de observație de pe Monte Brasil, centrul istoric al Angra do Heroísmo este o mărturie a regilor și nobililor care au trecut pe aici, lăsând în urmă o arhitectură frumoasă în rețeaua sa de străzi și alei, și în bisericile, palatele, conacele, monumentele, piețele și grădinile sale, care au fost păstrate până în ziua de azi.

Vizite trebuie făcute la forturile São Sebastião și São João Baptista, exemple unice de arhitectură militară datând de mai bine de 400 de ani, Catedrala din secolul al XVI-lea, considerată cea mai mare biserică din arhipelag, Palatul Căpitanilor-General, Primăria, Biserica São Gonçalo, Palatul Bettencourt, Muzeul Angra, situat în fostul mănăstire S. Francisco, și Grădina Ducele de Terceira, cu multe specii bine îngrijite, printre alte monumente.

Ce poti face in Terceira, insula festiva

0 results

Insulele Azore