X
Ce poti face in Madeira? 2022

Ce poti face in Madeira?

Divertisment în Madeira

Madeira este o destinație bogată în evenimente de divertisment, cu un program plin de spectacole, festivaluri și expoziții.

Acest arhipelag, cu peisajul său natural unic și cunoscut pentru clima sa eternă de primăvară și vegetația exuberantă, nu este doar un loc excepțional pentru relaxare. În Madeira, vă puteți bucura de o gamă largă de activități culturale și sportive și de multe sărbători populare, de la ianuarie până în decembrie, cu multe oportunități pentru recreere și pentru a aprecia tot ce au de oferit insulele. Populația locală este întotdeauna entuziasmată de aceste evenimente, care sunt ele însele motive suficiente pentru o vizită, făcându-vă vacanța cu adevărat de neuitat.

În fruntea listei se află sărbătorile de Carnaval care, timp de cinci zile consecutive, decorează străzile din Funchal cu lumini și le inundă cu muzica fanfarelor și paradele de Carnaval, răspândind buna dispoziție în tot orașul. Este practic imposibil să nu fii afectat și să te alături paradei împreună cu localnicii.

Primăvara în Madeira are un loc de onoare, iar punctul său culminant este Festa da Flor (Festivalul Florilor), care are loc în Funchal în fiecare an, după Paști. Zeci de care alegorice, împodobite cu o multitudine de flori indigene, emană parfumuri delicate în aer pe măsură ce defilează pe străzile orașului pentru marea Paradă a Florilor.

În cadrul Festivalului Atlanticului, în iunie, divertismentul și cultura merg mână în mână pentru a transforma capitala Madeirei într-o vastă scenă. Sunt concerte în fiecare sâmbătă seara, în care splendoarea artificiilor se combină fără probleme cu muzica, oferind momente unice de bucurie și culoare.

Festivalul Vinului Madeira are loc la începutul lunii septembrie, când începe recoltarea strugurilor în toată insula. Această sărbătoare are scopul de a recrea și reînvia obiceiurile seculare ale poporului Madeira, datând din perioada colonizării Insulei. În centrul Funchalului, au loc diverse spectacole alegorice de lumini, sunet și folclor pe tema vinului și a culesului strugurilor, în timp ce în parohia Estreito de Câmara de Lobos, festivalul începe cu recoltarea viei în direct. Culesul strugurilor, paradele recoltatorilor de struguri, călcarea strugurilor și toate celelalte rituale legate de sărbătorile tipice madeirene au un entuziasm contagios care invită pe toți cei care urmăresc sărbătorile să se alăture.

De asemenea, în septembrie, Vila Baleira, din Porto Santo, dedică o săptămână navigatorului Cristofor Columb, care și-a petrecut câțiva ani din viața pe Insulă. Festivalul Columb rememorează șederea și experiențele sale în arhipelagul Madeira, precum și întreaga odisee a Descoperirilor. Această săptămână „istorică” este marcată de multă muzică, expoziții, spectacole de stradă și recreări de medii din epocă, fiind deosebit de notabilă recrearea debarcării lui Columb și a tovarășilor săi pe docul orașului.

Festivalul Naturii în Madeira

În octombrie, Madeira găzduiește Festivalul Naturii și celebrează pentru vizitatorii săi cele mai bune atribute ale sale. Pe uscat, în aer și pe mare, există multe opțiuni și toată lumea poate experimenta o gamă largă de activități oferite pentru toate vârstele. Acestea sunt completate de multe alte evenimente, într-un festival care combină sportul, divertismentul, etnografia și cultura Madeirei.

La sfârșitul anului, festivitățile devin și mai proeminente cu marca inconfundabilă a Madeirei, Sărbătorile de Anul Nou. Tradițiile creștine de Crăciun se combină cu manifestările de bucurie la sosirea noului an într-un program bogat și larg care acoperă întreaga lună decembrie și durează până la Bobotează, pe 6 ianuarie. Întreaga insulă sărbătorește, în hoteluri, restaurante, baruri și pe străzi, luminând cerul Funchalului cu focuri de artificii care durează aproximativ zece minute pentru a marca ocazia. Este, fără îndoială, o nouă zorii care salută sosirea unui nou an.

Dacă din întâmplare nu puteți fi în Madeira pentru unul dintre aceste mari evenimente, veți găsi întotdeauna alte surse de divertisment.

După o zi plină, nu există nimic ca experiența vieții de noapte din Madeira pentru a vă relaxa. Faimosul Vin Madeira și alte băuturi tipice, cum ar fi „Poncha” (un cocktail făcut cu brandy pe bază de trestie de zahăr, miere, zahăr și suc de fructe), sunt moduri excelente de a începe o seară. De asemenea, puteți încerca norocul la Casino Madeira care, pe lângă diversele săli de joc, are un club disco cu muzică live.

Insula Porto Santo se mândrește și ea cu baruri unde puteți încheia ziua și puteți începe o noapte plină de viață în zona de recreere Penedo do Sono, care va continua până în primele ore ale dimineții.

Cu opțiuni nesfârșite și motive excelente pentru a vă bucura la maximum de timpul liber, o vacanță pe insulele Madeira și Porto Santo va fi, fără îndoială, memorabilă și plină de divertisment!