X
Madeira Travel

Porto și Nordul Portugaliei

A fost în regiunile Porto și Nord unde Portugalia a fost fondată în secolul al XII-lea și unde portughezii au devenit un popor și o națiune. Porto, oraș declarat Patrimoniu Mondial, este poarta și punctul de plecare pentru o călătorie prin diversitatea naturală și culturală a regiunii. Este cunoscut pentru vinul de Porto care este expediat de aici în întreaga lume, dar și pentru un patrimoniu care combină biserici antice și monumente, cum ar fi Catedrala și Biserica São Francisco, cu clădiri moderne, cum ar fi Casa da Música și Muzeul Serralves. Și de asemenea, pentru Școala sa de Arhitectură care a produs nume precum Álvaro Siza Vieira și Eduardo Souto de Moura, ambii câștigători ai Premiului Pritzker.

Patrimoniul Natural și Arhitectural

Regiunea este străbătută de Râul Douro care intră în Portugalia printre ravene și munți din interior, curgând prin întreg peisajul declarat Patrimoniu Mondial, unde se produc vinurile de Porto și Douro. De aici, vinul este trimis către depozitele de la Vila Nova de Gaia, pe măsură ce croazierele care vizitează regiunea navighează în amonte.

Patrimoniul Cultural și Tradițiile

În această zonă de munți și parcuri naturale, patrimoniul regiunii se vede în castelele sale, cum ar fi cel din Guimarães, și în sanctuare și biserici care sunt scena pelerinajelor din vară. Arhitectura barocă a Nordului Portugaliei se găsește în sculpturile sale în piatră și aur, alături de capele rurale. În orașele sale, care păstrează o scară umană, cum ar fi Viana do Castelo, Braga, Lamego, Chaves și Vila Real, și în casele domnești și sălile sale, veți găsi poporul portughez autentic, care își place să împărtășească masa, obiceiurile și tradițiile.

Gastronomia și Ospitalitatea

În Porto și Nordul Portugaliei, bucuria și recunoștința pentru tot ceea ce avem și suntem se trăiesc în cel mai spontan mod.

Ce poti face in Porto și Nordul Portugaliei

Orase din regiunea Porto și Nordul Portugaliei