X
Plajele din Madeira 2022

Plajele din Madeira

Plajă în Madeira

Cu apele sale călduroase și un climat blând pe tot parcursul anului, arhipelagul Madeira este o destinație de plajă cu o gamă variată de opțiuni pentru cele mai diverse gusturi.

Nisip auriu, nisip închis la culoare, pietricele rotunde, plaje cuibărite printre stânci în peisaje care îți taie respirația - există o mulțime de zone de scăldat care oferă condiții excelente și bune facilități de sprijin.

Cea mai lungă plajă, de 9 km lungime, se află pe insula Porto Santo

Culoarea sa aurie în contrast cu un mare albastru turcoaz este imaginea cea mai emblematică a acestei destinații, la aproximativ două ore cu barca de insula principală, sau doar 15 minute cu avionul.

Pe insula Madeira există câteva plaje de nisip auriu, cum ar fi Calheta și Machico pe coasta de sud, create artificial și acum zone recreative foarte populare. Deși neobișnuite, plajele cu nisip negru de origine vulcanică sunt naturale pentru insulă. Unele sunt situate în peisaje uimitoare, cum ar fi Prainha în Caniçal, lângă Ponta de São Lourenço, sau Praia do Seixal, cu nisipul său negru pe fundalul munților verzi, un contrast care accentuează frumusețea peisajului.

Multe alte locuri din Madeira oferă condiții bune pentru scăldat

În Funchal însuși, cea mai faimoasă zonă de scăldat, Lido, are acces direct la mare prin scări și piscine naturale de apă sărată reînnoite zilnic. Orașul oferă zone similare de scăldat de înaltă calitate în Barreirinha, Poças do Gomes, Ponta Gorda și Clube Naval. Pentru cei care preferă plaja însăși, Praia Formosa este o plajă cu pietriș cu multă distracție care continuă pe tot parcursul nopții.

Coasta de nord este cunoscută pentru Zona de Scăldat Porto Moniz, cu piscine naturale între stânci cu apă constant reînnoită de maree. Dar întreaga insulă oferă o abundență de posibilități de scăldat bine echipate. Palmeiras, Reis Magos, Ribeira Brava, Ponta Delgada și Ribeira do Faial sunt alte locuri de vizitat de către cei care doresc să facă o baie.

Pentru cei care doresc ceva mai plin de adrenalină decât doar bronzatul și înotul, există facilități excelente și condiții pentru sporturi nautice, cum ar fi surfingul, cu locuri excelente în Jardim do Mar și Paul do Mar pe coasta de sud-vest a Madeirei.

Acest arhipelag este, de asemenea, o destinație mondială de alegere pentru scufundări, bogăția faunei și florei și claritatea minunată pe fundul mării, cu rezerve marine remarcabile, cum ar fi Rezervația Naturală Garajau sau Insula Porto Santo. Atât de mult disponibil, atât de multe de făcut, atâtea modalități de a vă bucura de zile de relaxare.