X
Albufeira si plajele 2022

Albufeira si plajele

Albufeira și plajele

Una dintre cele mai aglomerate stațiuni de pe litoralul Algarve pentru atmosfera sa plină de viață și lipsită de griji, Albufeira își datorează faima frumoaselor plaje și multor baruri și cluburi de noapte.

Merită să cunoști acest oraș si pentru casele albe. Fondat de arabi, mai are încă străduțe înguste și serpuite, de explorat ziua sau noaptea deoarece agitația nu se oprește niciodată. Străduțele duc la plajele Túnel și Peneco, o porțiune de nisip înconjurată de oraș, care formează un amfiteatru cu fața spre mare. De-a lungul plajei, promenada oferă alte priveliști, limitată la vest de Peștera Xorino, unde maurii s-au refugiat în secolul al XIII-lea după reconquista creștină a orașului.

Bărcile de pescuit vopsite în culori vii se odihnesc pe nisip după ziua de muncă. Și în vechile cartiere ale pescarilor, se ascunde un bar sau un restaurant la fiecare colț. Aici poți încerca fructele de mare și peștele cu adevărat proaspete, simplu la grătar sau într-o cataplana (tocană), specialitatea regiunii. Puiul la rotisor, cu sau fără sos de chili, pentru care Guia, situat la aproximativ 7km distanță, este faimos, este de asemenea foarte popular.

Și dulciurile - migdale, smochine și roșcove... și rachiul de medronho și lichiorul de migdale amare, delicatese care provin din satele mai îndepărtate de interior. Dacă te îndepărtezi puțin de orizontul albastru al mării, poți savura câmpurile verzi presărate cu portocali, migdali și smochini. Și descoperi dovezi ale trecutului, ca la Castelul Paderne cu zidurile sale groase din adobe, tipice construcției arabe.

Întorcându-te spre coastă, ar trebui să vizitezi și Capela Nossa Senhora da Orada, al cărei sărbătoare are loc pe 14 august și include o mare procesiune de bărci. În apropiere, se află moderna Marină Albufeira, a cărei facilități excelente întâmpină pe toți cei care sosesc pe mare.

Dar plajele Albufeira sunt cele care i-au adus faima internațională. Toate sunt diferite, fiecare cu farmecul său propriu. Varietatea este imensă și începe în vest la Plaja Salgados cu dunele sale de nisip alb. O succesiune de plaje urmează, înconjurate de stâncile sculptate de eroziune, cum ar fi Galé, Castelo, São Rafael și Arrifes.

Există de asemenea plaje chiar în oraș - Pescadores, Túnel, Alemães și Inatel - ușor accesibile la o scurtă plimbare. Și plajele continuă spre est, rivalizând una cu cealaltă în frumusețe și vivacitate - Oura, Santa Eulália, Maria Luisa și Olhos de Água, care are izvoare de apă dulce chiar pe plajă. Limita municipiului este marcată de lunga plajă Falésia - mile de plajă mărginite de stâncile care îi dau numele, care se prăbușesc în nuanțe de auriu, cupru și roșu. Este o imagine care devine mai intensă în lumina târzie a după-amiezii, una care va rămâne în memoria ta.