X
Algarve prin ochii lui Roisin Cure 2022

Algarve prin ochii lui Roisin Cure

Algarve prin ochii lui Róisín Curé

Róisín Curé nu fusese niciodată în Portugalia, dar era deja interesată să cunoască țara și, așadar, când a fost invitată de Sketch Tour Portugal, a decis să înceapă să învețe puțină portugheză. Avea câteva idei despre Porto și Lisabona, dar tot ce știa despre Algarve era că este o destinație de vacanță populară printre irlandezi.

De îndată ce a fost întâmpinată în Algarve și a văzut berze în mijlocul orașului Faro, a simțit că excursia va fi specială. Flamingoii și agavele din Parque Natural da Ria Formosa, lumina și culorile de pe Ilha do Farol, trecând prin Faro, Vilamoura, Loulé, Monchique și, la finalul călătoriei, pe plajele din Aljezur au fost pretexte bune pentru schițe. Un aspect care i-a rămas în memorie și în desene a fost specialitățile culinare locale, în special cataplana, peștele proaspăt și caracatița gătite într-o caserolă delicioasă.

La final, a ajuns să simtă că Portugalia este un paradis pentru schițatori și că această provocare și dorința de a desena toate locurile prin care au trecut au făcut-o o schițatoare mai bună.

Róisín Curé

Róisín trăiește în Galway, pe coasta de vest a Irlandei. În timpul unui an sabatic în Mauritius, în 2012, a descoperit jurnalele grafice care o entuziasmează de atunci. În 2014, a fondat grupul Galway al Urban Sketchers și a devenit corespondent al blogului Urban Sketchers. Predă schițatori în ateliere locale și internaționale din 2015. Elementele narative din desene sunt extrem de importante pentru Róisín, iar în 2017 și-a asigurat primul contract pentru a publica o carte de desene și povești bazate pe orașul ei natal, Galway. Róisín vorbește fluent franceză și spaniolă și în prezent învață portugheză.