X
Madeira Travel

Centrul Portugaliei

În interiorul țării, există munți și sate de granit și șist. Pe lângă mare, satele de pescari și plajele cosmopolite cu sporturi nautice dictează ritmul zilei. Și peste tot, moștenirea veche de secole își afișează cu mândrie istoria regiunii.

Patrimoniu Mondial UNESCO

Unele dintre aceste locuri sunt atât de importante pentru umanitate încât au fost incluse în lista patrimoniului mondial UNESCO. Este cazul Mănăstirilor din Alcobaça și Batalha, Conventului din Tomar și Universității din Coimbra.

Atracții Unice

Dar există și alte caracteristici unice care merită descoperite. De exemplu, satele istorice și castelele care au apărat granițele națiunii. Satele de Șist și orașele cu case văruite în alb, precum Óbidos, o comoară între ziduri. Orașele, unde modernitatea se combină cu tradiția – Coimbra, orașul universitar, Leiria, Aveiro între Ria și mare, și Viseu, Guarda și Castelo Branco, în care arhitectura din piatră păstrează urmele unui trecut imemorial.

Serra da Estrela

Serra da Estrela, cel mai înalt vârf din Portugalia continentală, este steaua munților, cu peisajele sale nesfârșite și lacurile glaciare. Dar există și lanțurile montane Lousã, Açor și Caramulo, unde poți descoperi natura făcând drumeții sau cu bicicleta. Aici poți încerca și alpinismul, rapelul, raftingul sau canoeingul, de exemplu în Geoparcul Naturtejo, o zonă protejată unde trăiesc diverse specii de păsări și animale.

Apele Termale și Plajele

Apele cristaline care izvorăsc din izvoarele termale echilibrează trupul și sufletul. Și plajele! Plajele fluviale înconjurate de păduri și plajele de coastă deschise către oceanul Atlantic, oferă o prospețime certă în zilele călduroase de vară. Sunt, de asemenea, locuri bine cunoscute pentru surferi din întreaga lume, care vin pentru valurile perfecte din Peniche, și chiar valurile gigantice din Nazaré.

Savoarea Portugaliei Centrale

Există arome pentru fiecare palat pentru a conforta stomacul: brânzeturi și cârnați, bouillabaisses și purceluș de lapte la rotisor, miere și dulciuri de mănăstire; și pentru ridicarea spiritelor, te poți baza pe vinurile excelente din regiunile demarcate. Toate sunt produsul priceperii oamenilor, care sunt cu adevărat primitori în a-și primi vizitatorii cu ce au ei mai bun de oferit.

Ce poti face in Centrul Portugaliei

Orase din regiunea Centrul Portugaliei