X
Obidos 2022

Obidos

Óbidos

Orășelul medieval Óbidos este unul dintre cele mai pitorești și bine conservate din Portugalia.

Aproape de capitală și situat pe un teren înalt aproape de coasta Atlanticului, Óbidos a avut o importanță strategică în teritoriu. Acesta a fost locuit înainte de sosirea romanilor în Peninsula Iberică, iar orașul a prosperat după ce a fost ales de familia regală. Regele Dinis i l-a oferit soției sale, Regina Isabel, în secolul al 13-lea, și a devenit parte din Casa das Rainhas (Domeniul Reginelor), care l-a îmbunătățit și îmbogățit pe parcursul diferitelor dinastii. Aceasta este una dintre principalele motive pentru concentrarea mare de biserici în acest loc mic.

Vei găsi un castel bine conservat în interiorul zidurilor și un labirint de străzi și case albe, care sunt o plăcere să te plimbi printre ele. Împreună cu porticurile manueline, jardinierele colorate și piețele mici, multe exemple frumoase de arhitectură religioasă și civilă din zilele de glorie ale orașului oferă o mulțime de motive pentru a face o vizită.

Biserica principală Santa Maria, Biserica Misericórdia, Biserica São Pedro, Stâlpul infamiei și, dincolo de ziduri, Acveductul și Sanctuarul rotund Senhor Jesus da Pedra, sunt doar câteva dintre reperele care merită o vizită atentă. La fel și Muzeul Orașului Óbidos, unde vei găsi lucrările Josefei de Óbidos, o pictoriță influentă din secolul al 17-lea și o femeie cu o poziție artistică ireverentă pentru vremea ei. Picturile ei reflectă studiile sale cu marii maeștri ai vremii, precum spaniolul Zurbarán și Francisco de Herrera, și portughezii André Reinoso și Baltazar Gomes Figueira, tatăl ei.

Orice moment este bun pentru a vizita Óbidos. Este o sugestie inspiratoare pentru un weekend romantic sau pur și simplu liniștit datorită poveștilor de dragoste care s-au desfășurat acolo și pentru decorul său medieval; și dacă includem o noapte de cazare în castel, atunci vei atinge perfecțiunea.

Bucătăria locală prezintă bouillabaisse făcută cu pește din Laguna Óbidos, care va avea un gust chiar mai bun dacă este însoțită de vinurile regiunii Oeste. O altă atracție este faimoasa Ginjinha de Óbidos (brandy de cireșe amare), care poate fi savurată în diverse locuri, de preferință băută dintr-o ceașcă mică de ciocolată.

Pe tot parcursul anului, un program de evenimente aduce o anumită emoție în acest oraș mic, dar fără îndoială cele mai populare sunt Festivalul Internațional de Ciocolată, Piața Medievală și Satul de Crăciun Óbidos (Óbidos Vila Natal), unde orașul este decorat cu motive aluzive la sezon. De asemenea, merită menționate FOLIO - Festivalul Literar Internațional Óbidos (Festival Literário Internacional de Óbidos), SIPO - Săptămâna Internațională de Pian Óbidos (Semana Internacional de Piano de Óbidos), LATITUDES - Festivalul Literaturii și Călătorilor (LATITUDES – Literatura e Viajantes) și, mai recent, Óbidos Village Gaming (Óbidos Vila Gaming), care conferă orașului o atmosferă specială. A fost un Oraș Creativ UNESCO al Literaturii începând din 2015.

Nu departe, se află întinderea lungă de nisip a Plajei El Rey, unde golferii se pot bucura de un teren de golf cu vedere la Oceanul Atlantic. Dincolo de Caldas da Rainha, al cărei istorie este, de asemenea, legată de Casa das Rainhas, vei găsi plaja Foz do Arelho, care leagă Laguna Óbidos de mare. Acesta este un loc minunat pentru un prânz cu fructe de mare sau pește proaspăt sau pentru un sfârșit de după-amiază pe mare privind apusul.

Nu ratați

Ce poti face in Obidos

Centrul Portugaliei