X
Ruta Portugheză a Sfântului Iacob – Traseul Central 2022

Ruta Portugheză a Sfântului Iacob – Traseul Central

Ruta Portugheză a Sfântului Iacob – Traseul Central

Traseul Central al Rutei Portugheze a Sfântului Iacob, care trece prin Lisabona, Coimbra și Porto, este cel mai frecvent utilizat de pelerini. Este complet marcat începând din Lisabona cu săgețile galbene inconfundabile care indică Drumurile Sfântului Iacob, și uneori cu o scoică de pelerin galbenă pe un fundal albastru, simbolul oficial.

Există, totuși, mai multe Drumuri ale Sfântului Iacob în Portugalia, toate mergând de la sud la nord, având în vedere că Santiago de Compostela se află în Galicia, la 120 km de granița de la Valença, în nordul Portugaliei.

La sud de Lisabona, drumul nu este sistematic marcat încă, dar se știe că a fost parcurs de pelerini încă din Evul Mediu, în special de la Capul Sfântul Vincent până la Santiago do Cacém, pe un tronson cunoscut astăzi ca Drumul Istoric al Rota Vicentina. Rota Vicentina face parte din ruta GR11/E9, care trece prin Lisabona.

Traseul Central trece prin următoarele locuri (distanțe aproximative):

DE LA LISABONA LA SANTARÉM

DE LA SANTARÉM LA TOMAR

Acest traseu oferă pelerinilor o oportunitate unică de a explora patrimoniul istoric și cultural al Portugaliei, în timp ce urmează pașii milenari ai pelerinilor către Santiago de Compostela.