X
Sintra 2022

Sintra

Sintra

Un oraș frumos la poalele lanțului muntos cu același nume, caracteristicile sale unice au determinat UNESCO să-l clasifice ca sit al Patrimoniului Mondial. A fost chiar necesar să se creeze o categorie specială în acest scop - aceea de "peisaj cultural" - luând în considerare atât bogățiile naturale, cât și clădirile istorice din oraș și munți. Dotat cu o vegetație luxuriantă, munții fac parte din Parcul Natural Sintra-Cascais.

Din vremuri străvechi, Sintra a fost locul ales pentru așezarea diverselor popoare care au trecut prin Peninsula Iberică și au lăsat urme ale prezenței lor, care sunt acum expuse la Muzeul Arheologic de Odrinhas, la periferia orașului.

În secolul al XII-lea, Dom Afonso Henriques, primul Rege al Portugaliei, a cucerit Castelul Maur, iar succesorii săi mai târziu au construit rezidența lor de vacanță. Fizionomia lor este marcată de cele două coșuri conice enorme construite în Evul Mediu.

Apreciată mult de regi și nobili ca stațiune de țară și lăudată de scriitori și poeți precum (inevitabil) Lord Byron, care a numit-o "Eden glorios", Sintra are o bogăție de case de țară și conace, unele dintre acestea oferind acum cazare sub forma turismului rural.

De asemenea, palatele sunt remarcabile, cum ar fi Palatul Pena, construit în perioada Romantică pe unul dintre vârfurile muntoase, și Palatul din secolul al XVIII-lea Seteais, acum transformat într-un hotel elegant, și Palatul Monserrate, renumit pentru grădinile sale frumoase cu specii exotice unice în țară.

Patiseria din Sintra merită o mențiune specială, în special travesseiros (foietaje umplute cu un amestec dulce de ou) și celebrele plăcinte cu brânză, care conform documentelor antice erau deja fabricate în secolul al XII-lea și făceau parte din plățile pentru chirie.

În apropiere de Sintra se află plajele (das Maças, Praia Grande, Praia da Adraga), Cabo da Roca (cel mai vestic punct al Europei continentale), Colares (după care este numită o regiune viticolă demarcată) și pitorescul sat Azenhas do Mar, încorporat într-o stâncă.

Ce poti face in Sintra

Regiunea Lisabona