X
Turul Insulei Madeira 2022

Turul Insulei Madeira

Turul Insulei Madeira

Deși are o suprafață mică, Madeira este bogată în peisaje majestuoase de o frumusețe rară. Cel mai bun mod de a-i cunoaște farmecele este să închiriați o mașină și să plecați să descoperiți această grădină plutitoare!

Pleacând spre vest de la Funchal, veți descoperi satul de pescuit tipic Câmara de Lobos și Capul Girão, cel mai înalt promontoriu din Europa și al doilea cel mai înalt din lume, la 580m.

Vei găsi aici și parohia distinctivă Curral das Freiras. Situată într-o vale adâncă, Curral das Freiras se mândrește cu unul dintre cele mai impresionante peisaje de pe insulă, ale cărui priveliști amețitoare (peste 500 de metri înălțime de la punctul de belvedere Eira do Serrado) le taie respirația oricărui vizitator.

Călătorind mai departe spre vest, veți ajunge la Ribeira Brava înainte de a urca spre Encumeada de-a lungul unei rute punctate de belvedere. O altă alternativă este să mergeți spre țărmurile însorite ale Ponta do Sol și Calheta, care abundă în plaje care invită la înot și scufundări. Puteți vizita și Centrul de Arte Casa das Mudas, care oferă un program cultural extins pe tot parcursul anului. Pentru sportivi, plajele din orașele pitorești Jardim și Paul do Mar oferă valuri excelente pentru surfing.

Vei urca apoi la Paul da Serra, cel mai mare platou din Madeira, unde ar trebui să faci o pauză pentru a admira priveliștea uluitoare asupra versanților. Continuând spre Porto Moniz, vă puteți recăpăta forțele cu o scufundare revigorantă în celebrele bazine naturale din stâncă. Dacă aveți copii cu voi, o opțiune bună este să vizitați Acvariul Madeira.

Excursia continuă spre S. Vicente de-a lungul unui drum punctat cu cascade, unde există un contrast marcat între verdele impunător și albastrul cristalin al mării. Aici poți vizita Peșterile și Centrul de Vulcanism și Muzeul Rota da Cal sau pur și simplu să te plimbi prin aleile acestui oraș plăcut.

Apoi ai două opțiuni: fie să urci din nou la Encumeada pentru a admira vegetația exuberantă a Pădurii Laurissilva, fie să continui spre Santana pentru a descoperi mici puncte de belvedere printre văi frumoase și munți.

În Santana, poți vizita casele tipice, Parcul Tematic și zona Queimadas care este punctul de plecare pentru plimbări minunate, cum ar fi Caldeirão Verde. Pe măsură ce te îndrepți spre Faial, vei fi surprins din nou de frumusețea și măreția munților.

La sosirea în Faial, poți continua spre Machico sau în interiorul insulei, de-a lungul drumului spre Ribeiro Frio, Poiso și Pico do Areeiro. Acest vârf este al treilea cel mai înalt punct de pe insulă (1818m) și se mândrește cu unele formațiuni stâncoase frumoase care se înalță ca niște statui atemporale.

Odată ajuns în Machico, merită să vizitezi Caniçal și Ponta de São Lourenço, cel mai estic punct al insulei.

Înapoi în Funchal, priveliștile către Insulele Desertice de la Ponta do Garajau nu trebuie ratate, la fel ca și panorama fabuloasă asupra golfului de la punctul de belvedere São Gonçalo.