X
Aveiro 2022

Aveiro

Aveiro

Capitala Riei, o vastă lagună unde apa dulce a Râului Vouga se întâlnește cu marea, Aveiro este intersectată de canale, adevărate străzi de apă, de-a lungul cărora pot fi văzute alunecând bărcile viu colorate cunoscute sub numele de barcos moliceiros. Fondat inițial în timpul împăratului roman Marcus Aurelius, Aveiro este acum unul dintre cele mai interesante orașe de pe coasta portugheză.

Datorită numărului mare de păsări palmipede care odinioară locuiau această zonă a lagunei, primul nume al orașului a fost Aviarium.

D. João I (domnia 1383-1433) a oferit Aveiro fiului său, Prințul Pedro, care a ordonat construirea primelor ziduri ale orașului, deși acestea au dispărut de atunci. Mai târziu, D. João II (domnia 1481-1495), a oferit orașul surorii sale, Prințesa Joana, o soră laică la Convento de Jesus, care acum adăpostește Museu de Aveiro.

În secolul al XVI-lea, dezvoltarea industriei sării, agricultura și pescuitul și primele expediții de pescuit de cod către îndepărtatul Newfoundland în 1501 au adus Aveiro o perioadă de mare prosperitate, ceea ce a dus la acordarea unei charte de către D. Manuel I în 1515.

Însă, în iarna anului 1575, furtunile puternice au distrus canalul adânc care lega odinioară Ria de mare, acolo unde mari nave oceanice acostau în Aveiro distrugând astfel comerțul maritim, afacerile de pescuit și sărare. Barra Nova a fost construită în secolul al XIX-lea. Deschisă către ocean în 1808, a dat naștere formării unui canal larg de aproximativ 264 de metri lățime și aproximativ 4 până la 6 metri adâncime. Acest canal a deschis Ria către mare și a restaurat sursa vieții regiunii și a supraviețuirii sale.

Ria este legată de Aveiro prin trei canale: Canalul Pirâmides (marcat la intrare de două piramide de piatră), care se extinde în Canalul Central, Canalul de São Roque, care marchează limitele orașului spre nord-vest și îl separă de saline; și Canalul Santos Mártires (sau Canalul Paraíso) care conduce spre sud-vest.

Folosind Canalul Central ca ax principal al orașului, sugerăm două tururi ale Aveiro:


Evident, toți vizitatorii vor dori, de asemenea, să descopere mai multe despre Ria de Aveiro. Cele două itinerarii sugerate vă vor introduce în labirintul de canale, dunele de nisip albe de lângă mare și vastitatea sărăturilor cu piramidele lor de sare albă.

Dacă vă bucurați de drumeții în natură, Rezervația Naturală a Dunelor de São Jacinto este cu adevărat irezistibilă.

Ce poti face in Aveiro

Centrul Portugaliei