X
Sesimbra 2022

Sesimbra

Sesimbra

Sesimbra, un pitoresc oraș pescăresc așezat într-o zona adăpostită, a fost fondat pe colina din jurul castelului maur pe care Dom Afonso Henriques (primul Rege al Portugaliei) l-a cucerit în 1165. Acest castel a revenit în mâinile maurilor în 1191 și a fost recucerit în domnia lui Dom Sancho I (secolul al XIII-lea), care l-a donat Ordinului São Tiago (Sf. Iacob) pentru apărare și colonizare. A fost restaurat în secolul al XVIII-lea și acum este un loc esențial de vizitat pentru a admira o vedere cu adevărat minunată asupra orașului și mării.

Bogăția de fructe de mare a Sesimbrei a convins populația să coboare dealul și să exploreze împrejurimile, transformând acest oraș într-unul dintre principalele porturi pescărești ale regiunii.

A fost tot marea care, în secolul al XX-lea, a atras străinii în căutare de plaje excelente adăpostite cu condiții prime pentru sporturi nautice, făcând din acest loc pașnic o stațiune de vară aglomerată.

În zona înconjurătoare, merită să vizitați Sanctuarul Nossa Senhora do Cabo Espichel, și pe stânca de lângă acesta se pot vedea urme de picioare de dinozaur.

Excelenta bucătărie locală, specializată în fructe de mare și pește proaspăt, merită o mențiune specială, și aceasta poate fi savurată în numeroasele restaurante locale.

Ce poti face in Sesimbra

Regiunea Lisabona