X
Funchal 2022

Funchal

Funchal

Nimeni care vizitează Funchal nu poate rămâne indiferent față de frumusețea și ospitalitatea oamenilor săi. Există multe locuri de vizitat în acest oraș vechi de 500 de ani, iar unele nu pot fi ratate...

Capitala Madeirei, Funchal, este situată pe coasta de sud a insulei, pe o frumoasă baie cu același nume. A primit prima sa cartă în mijlocul secolului al XV-lea, iar numele său provine de la fenicul (funcho), o ierbă aromatică comună în această regiune.

Orașul a devenit un important punct de comerț, mai întâi cu comerțul cu trestie de zahăr și banane și apoi datorită vinului Madeira, și a fost un punct cheie de oprire pentru călătoriile de expansiune maritimă. Datorită climei sale blânde pe tot parcursul anului, a devenit de timpuriu o destinație favorită pentru elita europeană.

Bogat în istorie, cosmopolit și cu o viață fantastică proprie, Funchal are astăzi multe de văzut și admirat, începând cu centrele istorice ale parohiilor sale, cum ar fi São Pedro, Santa Maria și Sé, care sunt foarte interesante de explorat pe jos. Funchal are, de asemenea, o viață culturală puternică, inclusiv muzee și alte facilități culturale de interes similar.

Nu ratați Piața Fermierilor, unde aromele și mirosurile de fructe și flori se amestecă cu agitația obișnuită a unei piețe.

Deoarece Funchal este cunoscut ca un "grădină de mare", nu putem să nu menționăm spațiile sale verzi, cum ar fi Grădinile Botanice și Grădina Quinta do Palheiro Ferreiro, ambele conținând plante din cele patru colțuri ale lumii.

Nu există nimic mai bun decât o călătorie cu telecabina pentru a vă bucura cel mai bine de frumusețea orașului și a împrejurimilor sale, și puteți lua fie telecabina de la Monte la Grădinile Botanice sau către centrul orașului. Odată ajuns în Monte, o întoarcere în "mașina de coș" este obligatorie.

Înapoi în centrul orașului, vă puteți plimba către Marina Funchal și urmări yachtele și, mai departe, navele de croazieră, venind din diferite puncte de plecare.

Gama de evenimente și activități turistice este constantă pe tot parcursul anului, cele mai importante fiind Carnavalul, Festivalul Florilor și festivitățile de Anul Nou. Dar există multe alte activități: golf, tenis, scufundări, pescuit, echitație și navigație sunt întotdeauna sugestii bune. Aceste activități sunt completate de un număr mare de terase și restaurante în locuri istorice, unde vă puteți răcori cu o băutură sau pur și simplu vă puteți delecta cu aromele tipice ale regiunii.

Indiferent de opțiune, vă puteți relaxa și bucura de farmecele și condițiile magnifice pe care Funchal le are de oferit. Și descoperiți ospitalitatea oamenilor din Madeira în gama variată de cazare de calitate care vă va face să vă simțiți ca acasă.

Ce poti face in Funchal

Madeira