X
Vila Real 2022

Vila Real

Vila Real

Așezat pe vârful unui promontoriu, Vila Real păstrează case stătătoare decorate cu blazoane, ferestre manueline și balcoane tradiționale din fier forjat.

Situație geografică și istoric

Este un oraș vechi, situat la confluența râurilor Corgo și Cabril, încadrat de munții Alvão și Marão la vest, și de Serra de Montemuro la sud. Fiind un oraș situat în interiorul țării, se mândrește cu o alee de-a lungul unui râu peste o râpă adâncă pe unde curge Râul Corgo.

Avenida Carvalho Araújo, mărginită de pavaje tradiționale din pietre ciobite, traversează orașul, ducând la un capăt la clădirea Primăriei din secolul al XIX-lea. Mai departe se află Catedrala Gotică și, în față, o casă din secolul al XVI-lea cu ferestre manueline care adăpostește Biroul de Turism.

Arhitectura și puncte de interes

Continuând plimbarea între Avenida Carvalho Araújo și aleea de-a lungul apei, printre case stătătoare și străzi comerciale, vei ajunge în partea cea mai vie și tipică a Vila Real. Aici se găsesc Biserica Misericórdia și Biserica Clérigos, aceasta din urmă fiind o capodoperă a arhitectului italian Nicolau Nasoni. Ia-ți un moment să admiri balcoanele decorate cu balustrade din fier și ferestrele înramate în granit care formează o galerie autentică de arhitectură civică portugheză.

Nu rata: vizitarea Pieței Pucarinhos care are loc în jurul sărbătorii Sf. Petru (29 iunie).

Ce poti face in Vila Real

Porto și Nordul Portugaliei