X
Faial, Insula Albastra 2022

Faial, Insula Albastra

Faial, Insula Albastră, Cosmopolită

Faial este situată în grupul central al arhipelagului Azorelor și face parte din așa-numitele "insule triunghi", împreună cu São Jorge și insula vecină Pico, separate de Canalul Faial, o intrare maritimă îngustă de aproximativ 8 km lățime.

Insula acoperă o suprafață de aproximativ 172km2, având o lungime de 21km, cu o lățime maximă de 14km. A fost descoperită în 1427 și colonizată în 1432 de un număr de coloniști flamanzi. I s-a dat numele Faial deoarece există aici multe fagi (faias), dar nicio altă insulă nu se poate lăuda cu o masă atât de imensă de hortensii în diferite nuanțe de albastru, care încadrează casele, separă câmpurile și mărginesc drumurile, justificând supranumele Insula Albastră.

Faial a suferit o dezvoltare considerabilă începând cu secolul al XVII-lea, devenind un important punct de comerț datorită poziției sale geografice ca un refugiu sigur între Europa și Americi. Mai recent a fost un centru de comunicații între continente și astăzi este un punct obligatoriu de referință pentru yachtingul internațional.

Cel mai înalt punct este Cabeço Gordo, situat în centrul insulei, la 1,043m deasupra nivelului mării. Este un punct de observație natural magnific care, pe vreme bună, permite să vezi toate insulele triunghiului și până la Graciosa.

Aproape se află o imensă crateră numită Caldeira, cu un diametru de aproximativ 2km și o adâncime de 400m. Este înconjurată de hortensii albastre și de o vegetație luxuriantă, printre care se remarcă cedri, ienuperi, fagi, ferigi și mușchi, iar unele dintre acestea sunt exemple importante ale vegetației originale a insulei. Această zonă, Parcul Natural Faial, a fost prima destinație turistică portugheză premiată cu premiul EDEN (Destinație Europeană de Excelență).

Situația sa geografică oferă orașului Horta vederi incomparabile asupra insulei Pico și uneori S. Jorge. Este flancat de Ponta da Espalamaca și Monte da Guia, ale căror puncte de observație, împreună cu cele de pe Monte Carneiro, oferă vederi panoramice bogate asupra orașului și imensității mării.

La capătul vestic al insulei, maestuosul Vulcan Capelinhos este martorul ultimei erupții vulcanice din Azore în timpul anilor 1957 și 1958, care a adăugat pământ nou la terenul existent. Intrarea în această zonă este ca și cum ai ateriza pe o suprafață lunară. Poți vizita aici Centrul de Interpretare, echipat cu cele mai moderne tehnici de prezentare și multimedia. O vizită la acest centru se încheie cu o urcare în vârful farului pentru o experiență vizuală și emoțională fără egal.

Drumul Capelo, pe ruta către coasta de sud

Drumul Capelo, în drum spre coasta de sud, oferă una dintre cele mai frumoase panorame de pe Faial - Varadouro – o frumoasă golful, dominată de stâncile negre și zimțate ale dealului Castelo Branco, viță de vie și flori. Această zonă de vacanță par excellence dispune de un număr de piscine formate de fisuri în rocile bazaltice vulcanice și izvoare termale.

Coasta de Nord

Coasta de Nord oferă o succesiune de vederi panoramice. Accesul în această zonă se face din Horta, urmând drumul costier prin Praia do Almoxarife și orașul Pedro Miguel. Mai departe, întâlnești Ribeirinha, Cedros și Ribeira Funda, și continui pe același drum pentru a ajunge la Praia do Norte, unde punctul de observație Costa Brava, la 320m deasupra nivelului mării, oferă o priveliște asupra Fajã. Apoi, Fajã da Praia și Norte Pequeno oferă un contrast între câmpurile de lavă neagră și vegetația luxuriantă.

Castelo Branco și Feteira

Castelo Branco și Feteira, pe coasta de sud, oferă o scenografie uluitoare a insulei Pico. Aproape de Horta, Lajinha și Ponta Furada sunt remarcabile pentru gropile lor de sulf și arcadele curioase de lavă.

Astăzi, Insula Faial este o destinație perfectă pentru toți iubitorii de natură, iar marina sa din Horta este una dintre cele mai mari atracții – un loc primitor, prin care au trecut cele mai diverse naționalități și culturi de-a lungul multor ani.

Horta, un orășel pitoresc

Horta, un orășel pitoresc, are multe de vizitat. Bisericile São Salvador, Nossa Senhora da Carmo și S. Francisco (inclusiv Muzeul de Artă Sacră și Muzeul Horta) sunt doar câteva exemple.

Nu ratați:

Ce poti face in Faial, Insula Albastra

0 results

Insulele Azore