X
Vinul de Madeira 2022

Vinul de Madeira

Vinul de Madeira

Un Vin care poartă numele unei Insule și o Insulă care poartă numele unui Vin

Acknowledged all over the world as a tourist destination par excellence, the Island of Madeira also owes its celebrity to the wine bearing its name, which has earned fame and prestige in the most varied parts of the globe.

Appreciated across the world, this “nectar” is one of the Island of Madeira’s key features. Chosen to celebrate the Independence of the U.S.A. in 1776, praised by Shakespeare, cherished by kings, princes, generals and explorers, Madeira Wine is undoubtedly a genuine treasure.

Printre soiurile de struguri autorizate pentru Vinul Madeira

cele mai tradiționale sunt Sercial, Boal, Verdelho și Malvasia. Printre varietățile uscate, Sercial se remarcă, ideal ca aperitiv, ușor, foarte parfumat și de culoare deschisă. Verdelho - ușor sec, delicat, foarte parfumat și de culoare aurie - este cel mai potrivit pentru a însoți mesele. Mediu dulce, moale, nobil, catifelat și de culoare aurie închis, Boal este cel mai recomandat pentru felurile de mâncare la cuptor și deserturi. Puțini oameni rezistă Malvasiei între mese sau la desert. Reprezintă vinul dulce, plin de parfum intens și de culoare roșie.

Landscape-ul viilor, profund înrădăcinat pe Insulă, afișează o paletă de culori care se schimbă pe tot parcursul anului, de la diferite nuanțe de verde la roșcate. Construcția teraselor, susținute de ziduri de piatră, evocă scări care, în unele părți ale Insulei, se extind de la mare la munte, asemănându-se cu mici grădini construite în peisaj.

Recoltarea strugurilor are loc în septembrie și este deschisă tuturor. Atunci are loc Festivalul Vinului Madeira, un omagiu adus acestui produs secular de faimă mondială.