X
Madeira prin ochii lui Ketta Linhares 2022

Madeira prin ochii lui Ketta Linhares

Madeira prin ochii lui Ketta Linhares

Rememorând o vizită de acum 20 de ani, întoarcerea în Madeira a fost o redescoperire uimitoare. Străzile abrupte, urcușurile și coborâșurile, întorsăturile și răsucirile pe care și le amintește au primit o nouă înfățișare pentru un schițator și au dat un nou sens acestei destinații.

Insula, care este un mic punct pe harta lumii, a devenit imensă în fața ochilor Kettei pe măsură ce desena. A împărtășit cu Ea fermecarea peisajelor naturale, cu bucătăria care i-a lăsat un zâmbet pe față, cu misterul care zace dincolo de ocean și cu amabilitatea oamenilor care au făcut-o să se simtă parte din Insulă.

A crezut că și-a păstrat esențialele în caietele ei de notițe, dar, în cele din urmă, a descoperit că a schițat toate motivele pentru a se întoarce într-o zi.

Ketta Linhares

S-a născut în Dili, capitala Timorului de Est, și a venit în Portugalia la vârsta de patru ani. După ce a absolvit studiile de Studii Africane la Facultatea de Litere a Universității din Lisabona, a înființat proiectul „Laloran”, în cadrul căruia oferă caiete de schițe realizate manual folosind țesături tradiționale. După cum spune ea, folosește caietele de schițe ca și cum ar fi un laborator experimental unde desenul și bucăți de „lucruri inutile” se combină pentru a construi povești unice. Ori de câte ori are ocazia, colaborează în proiecte umanitare și artistice.