X
Gastronomia Madeirei 2022

Gastronomia Madeirei

Gastronomia Madeirei

Bucătăria simplă a Arhipelagului Madeira portretizează sufletul unui popor simplu, dar generos.

Aici, bucătăria excelează atât în tradițional, cât și în modern, într-o subtilitate creativă între diversele produse regionale de înaltă calitate, ceea ce permite prepararea unui meniu diversificat de specialități gastronomice, de la feluri de mâncare regionale până la bucătăria internațională și gourmet.

Situată în inima Atlanticului, peștele, precum fileurile de pește spadă negru și friptura de ton, este gustos și este preparat în mod tradițional, însoțit de porumb prăjit crocant. De asemenea, delicioase sunt și fructele de mare, inclusiv laptele de mare, melcii și multe altele.

În ceea ce privește carnea, cel mai tradițional fel de mâncare este faimoasa frigărui din carne de vită pe băț de laur, care îi conferă un gust inconfundabil. De asemenea, sunt foarte căutate couscousul făcut în casă, supa de grâu și carnea de vită marinată în vin și usturoi.

În Madeira, o țară cu un climat excepțional, există o mare varietate de culturi, inclusiv trestie de zahăr și fructe tropicale (de la bananele foarte apreciate la ananas, avocado, pepene galben, mango și fructul pasiunii), care sunt folosite și în băuturi și deserturi delicate.

Faimosul vin Madeira, ale cărui soiuri de struguri cele mai cunoscute sunt Sercial, Boal, Verdelho, Malvasia, Terrantez și Tinta Negra, poate fi savurat ca aperitiv sau digestiv, precum și cu alte delicatese, în special tradiționalul tort de miere (din miere de trestie de zahăr). De asemenea, din trestie de zahăr se face Rumul Madeira, cunoscut și sub numele de brandy de trestie, de la faimoasa poncha, făcută cu miere și lămâie, de savurat când urci Pico do Areeiro.

Bolo do caco este o necesitate. Numai că acesta nu este un tort, ci pâine coaptă pe o bucată de țiglă care însoțește de obicei frigăruile cu unt de usturoi. Pâinea din Madeira este făcută și din yam: delicioasele pâini mici inelare de yam. Queijadas, prăjiturile cu brânză și bomboanele fierte de fenicul sunt, de asemenea, foarte căutate.

Veniți și bucurați-vă de delicatesele Madeirei, care cu siguranță vor face șederea dvs. una memorabilă. Combinați plăcerea socializării cu plăcerea degustării!