X
Madeira prin ochii lui Ea Ejersbo 2022

Madeira prin ochii lui Ea Ejersbo

Madeira prin ochii lui Ea Ejersbo

Ea Ejersbo avea doar o idee vagă despre istoria și geografia Portugaliei. Fusese în Lisabona și și-o amintea ca pe un oraș vechi, frumos, cu multe detalii interesante, vreme bună și oameni prietenoși. Ideea ei despre Madeira era aceea a unei insule atlantice, cu munți verzi și un climat subtropical, unde se produce un vin fortificat bine-cunoscut.

Vizita în Madeira a devenit o sursă de inspirație vizuală și o călătorie foarte plăcută a aromelor. Cu cuvintele ei, "Insula are o ‘personalitate’ fascinantă și unică la intersecția peisajului, florei, oceanului, istoriei și culturii locale."

Impresionată de vegetația luxuriantă, verde, a devenit interesată de aspectele vieții locale și de mijloacele tradiționale de subzistență care sunt încă legate de agricultură și pescuit. Deoarece rețeaua de drumuri este bună, a fost posibil să viziteze principalele puncte de interes ale insulei în câteva zile și totuși să aibă timp să se bucure de atmosfera animată din Funchal, ceea ce nu este surprinzător, având în vedere perioada anului, care era decembrie. A fost o oportunitate de a urmări minunatul spectacol de artificii de Revelion. La final, și-a dorit să se întoarcă și să se implice mai mult în experiența locală.

Ea Ejersbo

Ea Ejersbo este artist, instructor, tipograf format și poet. Este membru fondator al grupului Urban Sketchers și desenează cu ei din 2008. Experiența ei artistică se concentrează în principal în jurul carnetelor de schițe și provine aproape exclusiv din observație directă. Ea face multe schițe de oameni oriunde s-ar duce.

Ea lucrează într-o școală de arte ale spectacolului stradal și are un interes special în domeniile comunicării, planificării și proiectelor internaționale. Trăiește în Danemarca, în orașul Århus.