X
Monte, cartier in Funchal 2022

Monte, cartier in Funchal

Monte, cartier in Funchal

Situat printre grădini și păduri dense, centrul micului district Monte este un loc pentru plimbări liniștite, oprindu-vă la Biserica Nossa Senhora do Monte, ridicată în onoarea sfintei patroane a Madeirei, în interiorul căreia veți găsi mormântul lui Charles I, Împăratul Austriei, și Quinta Jardins do Imperador, ultima casă a Împăratului. Festivitățile în onoarea Doamnei Noastre de Monte, sfânta patroană a insulei, sunt sărbătorite aici în fiecare an pe 15 august.

Merită de asemenea să vizitați Grădina Tropicală Monte Palace, cu colecția sa de plante exotice din fiecare continent și numeroasele opere de artă împrăștiate prin grădini, în plus față de cele adunate în Muzeul care face parte din acest complex.

Explorând grădinile Parcului Municipal Monte, cunoscut și ca Parque Leite Monteiro, puteți descoperi multe specii indigene și exotice, și câțiva arbori centenari.

Există două opțiuni excelente pentru a ajunge la Monte și pentru a reveni în Funchal: să urcați cu telecabina și să coborâți din nou într-un coș de tobogan.

Telecabina Monte conectează centrul istoric al Funchalului și Monte. Călătoria durează aproximativ 15 minute și vă permite să vă bucurați de o vedere panoramică asupra orașului.

Toboganele tradiționale, sau coșurile, pleacă din Monte. Sunt realizate din răchită și montate pe șine de lemn, care sunt trase de doi bărbați, "carreiros" (îmbrăcați tipic în alb și purtând o pălărie de paie), care controlează viteza coșului cu ajutorul frânghii. Ruta se întinde pe 2km de la Monte la Livramento, durează aproximativ 10 minute și este completarea ideală la ascensiunea către Monte cu telecabina.