X
Funchal - traseu turistic Accesibil 2022

Funchal - traseu turistic Accesibil

Funchal - Tur Accesibil

Clima bună și frumusețea naturală fac din arhipelagul Madeira o opțiune sigură pentru vizita dvs. în orice moment al anului. Pe lângă plimbările în natură, activitățile în aer liber și un tur al insulei, nu ratați o vizită în orașul Funchal.

Funchal a câștigat Premiul Orașului Accesibil 2017, acordat de Comisia Europeană, ca urmare a efortului care a fost depus pentru a asigura că persoanele cu mobilitate redusă pot accesa plajele, obiectivele turistice, hotelurile și zonele publice din orașul Madeira.

Acum 500 de ani, golful Funchal era o oprire esențială pe rutele comerciale în timpul expansiunii maritime. Această importanță se reflectă în patrimoniul vechi de secole și atracțiile turistice din oraș. Puteți începe să le descoperiți cu un tur care începe lângă Marina (2) și de-a lungul Avenuei do Mar (4). Suprafețele trotuarelor din beton sau pavaj permit vizitatorilor să circule lin și în siguranță, ceea ce este de asemenea reprezentativ pentru ceea ce veți vedea, deoarece străzile sunt în general uniforme și plate. Astfel, este destul de confortabil să te deplasezi. Chiar și în Orașul Vechi, unde pavajul este inegal cu blocuri de piatră, există rute centrale care facilitează mobilitatea. Acestea sunt largi și continue cu trotuare coborâte sau nivelate, permițând vizitatorilor să continue plimbarea fără a trebui să schimbe rutele, și în zonele cu trafic mai mare există avertizări luminoase și auditive pentru a vă ajuta. Totuși, trebuie menționat că orașul nu dispune de pavaj tactil.

Când intrați în Orașul Vechi, unul dintre primele monumente de vizitat este Catedrala (5). Datând din secolul al XVI-lea și construită în stil gotic, are un tavan interesant cu lucrări de alfarje (tavan panou) din lemn sculptat în stil Mudéjar (maur), ceea ce este un motiv bun pentru a o vizita. În spate, există o intrare nivelată și în interior, sunt câțiva pași, deși există spații largi.

Aproape, se află Muzeul de Artă Sacră (6) și Biserica Sfântului Ioan Evanghelistul (8), ambele situate în Praça do Município (7). Această clădire iezuită, cunoscută și ca Biserica Colegiului, are o fațadă austera și în interior, decorațiuni uimitoare în stil baroc portughez, în care sculpturile aurite și panourile de azulejos sunt combinate la perfecție. Accesul cu scaunul cu rotile nu este ușor din cauza treptelor de la intrarea principală, dar există un acces în rampă la intrarea laterală din dreapta. Interiorul este o zonă largă, deși există unele obstacole precum treptele și zonele proeminente, în special în navele laterale. Există echipament audio pentru a sprijini vizita dvs. În Muzeul de Artă Sacră, accesul și mobilitatea sunt dificile din cauza treptelor, dar există materiale în Braille și cu caractere mari.

Continuând pe Rua 31 de Janeiro spre mare, veți da peste Rua Fernão de Ornelas care continuă până la Rua do Visconde de Anadia. Pe stânga, la câteva minute distanță, se află Institutul de Vin, Broderie și Artizanat din Madeira (10) unde puteți afla mai multe despre produsele regionale atât de apreciate. Totuși, vă rugăm să fiți conștienți că intrarea este inaccesibilă și că mobilitatea în interior este foarte dificilă din cauza obstacolelor care vă pot împiedica să vizitați toate zonele.

Aflat în apropiere de Rua do Visconde de Anadia, Mercado dos Lavradores (Piața Fermierilor) (10) este o vizită de neratat, mai ales pentru băncile colorate cu fructe exotice și flori. Este o ocazie de a vedea și chiar de a cumpăra ingrediente pentru delicioasa bucătărie madeireană. În timpul vizitei dvs., veți încerca, fără îndoială, o varietate de specialități locale, cum ar fi lăptucile de mare, fripturile de ton și fileurile de pește spadă, carnea de vită friptă pe frigăruie cu porumb copt și tortul de miere. Veți încerca, de asemenea, Vinul Madeira, care a fost atât de apreciat la Curțile Regale ale Europei, unde a devenit faimos în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea.

Continuând pe Rua do Hospital Velho sau Rua de Santa Maria, străzi care sunt parțial accesibile cu pavaj din piatră neregulată și suprafețe neuniforme, veți ajunge la Forte de São Tiago (Fortul São Tiago) (12), care este un bun punct de observație asupra Funchalului.

Madeira este recunoscută pentru natura sa exuberantă, multitudinea de grădini și spații verzi. Jardim Municipal (Grădinile Municipale) (3) și Parque de Santa Catarina (Parcul Santa Catarina) (1) sunt două exemple de zone accesibile care pot fi savurate pentru câteva momente de pură relaxare și odihnă.