X
Descopera Funchal 2022

Descopera Funchal

Descopera Funchal

În orice perioadă a anului, clima sa blândă face din Funchal destinația ideală pentru o escapadă scurtă. Există multe locuri de vizitat în acest oraș vechi de 500 de ani, dintre care mai multe sunt de neratat...

Cel mai bun mod de a vizita centrul istoric al Funchalului este pe jos. Turul începe la Catedrala Gotică, construită în secolul al XVI-lea. La intrare, ridicați privirea pentru a admira prețiosul tavan alfarge (un stil decorativ iberic multiform) din lemn de cedru sculptat în stil Mudejar. Vizitați, de asemenea, Biserica Colegiată, a cărei fațadă sobră ascunde un interior bogat în lucrări din lemn aurit din secolul al XVII-lea, piese de altar și panouri de azulejos.

Pe latura opusă a Largo do Município, în fostul Palat Episcopal, se află Muzeul de Artă Sacră, nucleul colecției sale fiind arta flamandă din secolele XV și XVI, dovadă a contactelor comerciale cu Flandra, căreia i se vindea trestia de zahăr cultivată pe insulă. Degustarea acestor și altor arome locale la Piața Fermierilor oferă o ocupare plenară a simțurilor: de la fructe exotice la delicatese tradiționale precum bolo de mel (tortul de miere), nu trebuie să uitați, de asemenea, magazinele de artizanat, vânzătoarele de flori îmbrăcate în costume tradiționale și tarabele animate ale vânzătorilor de pește.

Pentru a încheia acest tur, vă sugerăm o vizită în satul Camacha, la doar nouă kilometri de Funchal, bine cunoscut pentru meșteșugurile sale din răchită și folclor. Un punct culminant este dansul tradițional al regiunii - "Bailinho da Madeira" animat, al cărui ritm este marcat de "brinquinho", o piesă curioasă de artizanat făcută din castaniete, panglici și figurine din lemn. Puteți vedea o interpretare live în timp ce cinați într-un restaurant tipic, savurând specialități gastronomice precum frigărui pe bețe de laur cu porumb prăjit. Delicios!