X
Gradini si Parcuri in Madeira 2022

Gradini si Parcuri in Madeira

Grădini, Parcuri și Quintas în Madeira

Faimoasă în întreaga lume pentru frumusețea sa naturală, Insula Madeira este adesea numită „grădina plutitoare a Atlanticului”. Aici, nuanțele vegetației care acoperă dealurile sunt egale doar cu florile exotice care înfloresc din fiecare ungher.

Datorită climei sale blânde, temperate pe tot parcursul anului, puteți admira flori și plante din aproape fiecare continent în mediul lor natural, cum ar fi orhideele, păsările paradisului, anthuriumurile, magnoliile, azaleele, proteele și multe altele.

Unele dintre aceste plante tropicale și subtropicale au fost introduse pe insulă în secolele XVIII și XIX, de către comercianții britanici care și-au făcut averile din comerțul cu vin de Madeira și au ales cartierele Monte, Camacha, Santo da Serra și Jardim da Serra pentru a-și înființa quintas. Clima mai răcoroasă și mai umedă din aceste zone, mai apropiată de condițiile meteorologice englezești, le-a făcut ideale pentru adaptarea plantelor.

Quintas din Madeira sunt astăzi una dintre marile atracții ale regiunii

Puteți să le cunoașteți deoarece multe au fost restaurate pentru diferite scopuri, cum ar fi cazare pentru vacanță, muzee și cafenele. Quintas din Madeira se laudă cu grădini largi, spațioase, pline de flori, brăzdate de cele mai rare și variate forme de viață vegetală, și oferă spații care te încurajează să te odihnești și să te relaxezi sau pur și simplu să te pierzi în contemplarea naturii. Sunt într-adevăr locuri ideale pentru o plimbare sau pentru a petrece o vacanță în familie.