X
Canale de irigatie ale Madeirei 2022

Canale de irigatie ale Madeirei

Canale de irigatie (levadas) ale Madeirei

Aproximativ 3,000km de levade (canale de irigație) de explorat, descoperind peisaje uluitoare: o întâlnire unică cu natura.

Alături de frumusețea sa naturală, Madeira are de oferit o altă frumusețe la fel de surprinzătoare: marele său sistem de canale de irigație - Levadele.

Aceste căi de apă sunt un memento viu al efortului titanic al generațiilor trecute de a distribui apa abundentă care curge din izvoarele de la vârful munților printre pante și văi. Ele acoperă mai multe zone protejate, inclusiv, cel mai important, Parcul Natural Madeira și Parcul Ecologic Funchal.

Cele mai multe dintre trasee sunt destul de accesibile, dar există grade variate de dificultate, așa că se recomandă consultarea profesioniștilor din domeniu și publicațiilor specifice pe această temă și utilizarea echipamentului potrivit.

Pe lângă potecile pe care le oferă, levadele sunt uneori singurul mijloc de acces în anumite locuri atât de izolate încât merită cu siguranță o vizită. Explorați unele dintre aceste levade pentru a descoperi sufletul insulei, departe de traseele bătătorite.

Aceste plimbări magnifice oferă o privire asupra peisajelor uluitoare într-o întâlnire perfectă cu natura. De la albastrul profund al mării la verdele munților înalți, emoția de a merge de la nivelul mării la 1862 de metri este garantată!

Între levade și potecile pedestre vă puteți bucura de cele mai bune panorame pe care natura exuberantă a Madeirei le oferă. Un adevărat tonic pentru rutina vieții de zi cu zi!