X
Ria Formosa si Mlastinile din Castro Marim 2022

Ria Formosa si Mlastinile din Castro Marim

Ria Formosa și Mlaștinile din Castro Marim

Ria Formosa, cel mai important sanctuar de faună sălbatică din Algarve, și mlaștinile Castro Marim și Vila Real de Santo António – zona umedă a Râului Guadiana – sunt două arii protejate care așteaptă să fie descoperite pe jos sau cu barca. Excursii care cu siguranță vă vor rămâne în memorie!

Cel mai bun mod de a începe vizita este să vorbiți cu cei care cunosc. Centrele de Educație pentru Mediu relevante oferă informații despre speciile care pot fi observate și cele mai bune trasee pe jos pentru a vă bucura pe deplin de peisaj, respectând în același timp natura. Și există multe de admirat în aceste labirinturi de canale. De la vegetația verde care armonizează cu apele albastre și contrastează cu albeața sărăturilor, până la nuanțele de roz ale penelor flamingo, veți găsi multe motive să faceți fotografiile visurilor dvs. Veți găsi greu să nu continuați să apăsați declanșatorul!

Pe lunga fâșie de nisip care separă Ria Formosa de mare veți descoperi niște plaje frumoase, aproape pustii, în timp ce Parcul Natural, care se întinde pe 60 de kilometri între Peninsula Ancão și Plaja Manta Rota, este frecventat de aproximativ 1500 de specii de viețuitoare. Găinușa de baltă și pescărușii cu penajul lor vistos, cameleonul care își ia culorile locurilor pe care le traversează, și cățelul de apă portughez, cald și pufos, sunt doar câțiva dintre locuitorii obișnuiți.

Dar în această oază de floră și faună conservată există, de asemenea, o varietate largă de moluște care promovează una dintre principalele activități regionale și oferă specialități gastronomice care vă vor încânta, cum ar fi orezul cu scoici, stridii și midii. Pentru a avea o viziune corectă asupra acestei zone și a dimensiunii sale, trebuie să căutați punctele înalte, cum ar fi fortăreața Cacela Velha, un sat de origine arabă demn de vizitat.

Dacă priviți spre est, puteți distinge aproape mlaștinile Castro Marim și Vila Real de Santo António, prima Rezervație Naturală creată în țara noastră. Această zonă de sărături, pășuni și mlaștini este delimitată de cele două orașe și se întinde de-a lungul Râului Guadiana.

Pe lângă traseele de drumeție, puteți admira o vedere amplă asupra zonei de la castelul Castro Marim sau o puteți cunoaște într-un mod mai relaxat cu barca. Pe mal, puteți descoperi broaște, bufnițe, tritoni și șopârle de nisip, iar sus, barza albă, stiltul cu aripi negre și egretă străbat orizontul, comandând atenția nedivizată. Există, de asemenea, o zonă uscată de teren agricol unde se cultivă cereale și se cresc copaci de migdale, smochine, roșcovi și măslini. Există multe de văzut între fâșiile de natură strălucitoare!

Nu ratați: