X
Golf Sketch Tour -Luis Frasco 2022

Golf Sketch Tour -Luis Frasco

Turneul de Schițe Golf - Luís Frasco

Pentru Luís Frasco, Sketch Tour Portugal a fost o oportunitate excelentă de a transmite ceea ce are Portugalia special, unic și autentic. Bucuria de a prezenta Portugalia și de a întâmpina un schițer străin a fost o combinație care s-a aliniat perfect cu spiritul comunității de schițeri de a împărtăși și de a avea interes în cunoașterea altor tehnici de desen și în vizitarea de locuri noi.

Dacă adăugăm la aceasta posibilitatea de contact cu un mediu complet nou pentru mine - golf - și trăirea în aceste împrejurimi idilice, dar atât de variate, care sunt green-urile noastre, pot spune că este „o oportunitate de o viață!”

Luís Frasco

S-a născut în Lisabona și a crescut în Oeiras până la vârsta de 27 de ani, când a plecat să trăiască în Alfragide/Carnaxide, lucrând în Lisabona. Desena de la o vârstă foarte fragedă, dar schimbul visului de a crea benzi desenate pentru formarea în arhitectură a însemnat că desenul a fost transformat într-un plan utilitar, ca un instrument în crearea unui proiect arhitectural. După 30 de ani, a reluat doar recent practica regulată și și-a regăsit plăcerea în desen, realizând mai multe ilustrații, caricaturi și, mai des, lucrări neprecomandate în caiete de schițe (urban sketching).

Își împărtășește desenele pe blogul ‘A ver com as mãos’ (Văzând cu mâinile) în unele expoziții și cărți, inclus în grupuri de schițeri urbani. Este membru al consiliului Urban Sketchers Portugal, la blogul căruia contribuie din 2013. Când lasă rutina zilnică deoparte, ia caietul de schițe. Și astfel reușește să păstreze momentele care altfel ar tinde să se estompeze. Desenându-le într-un caiet de schițe neprecomandat. Desenează pentru el însuși, fără niciun scop, și asta este eliberator. Se bucură să exploreze materiale diferite, îi place să descopere potențialul lor și diversitatea care face posibil să răsfoiești prin caietul de schițe.