X
Bucataria din Algarve 2022

Bucataria din Algarve

Bucătăria Algarve-ului

Cele mai proaspete pești și fructe de mare vin din mare și sunt ingredientele principale în bucătăria Algarve-ului. Acestea sunt completate de legume și fructe căror arome soarele le-a făcut sublime, iar combinația lor oferă elementele pentru o experiență culinară pe care nu o veți uita niciodată.

Începeți cu ceea ce oferă oceanul. Fructele de mare: scoici, stridii, scoici donax și inimioare gătite pe grătar sau într-o tigaie sunt delicioase. Niște percebe simple pe o plajă de pe coasta Vicentina, orez cu scoici lamelare, tocăniță de melci cu fasole, xerém de scoici (tocăniță cu mălai) și açorda de fructe de mare (caserolă cu pâine) sunt alte exemple care fac gura apă. O rețetă foarte căutată este pentru scoici într-o cataplana, un fel de mâncare tradițional ale cărui secret este în folosirea acestei tigăi de cupru în formă de scoică de origine arabă, care păstrează toată aroma și gustul mâncării gătite în ea. Pentru a stimula papilele gustative, nu există nimic mai bun decât un praf de sare din regiune, în special "crema" sării – floarea de sare. Pe lângă multele restaurante unde puteți degusta aceste specialități în vara, există festivaluri de fructe de mare în Olhão și Faro, aproape de Ria Formosa, unde sunt cel mai abundente.

Dar orice pește proaspăt, gătit lent la perfecție pe cărbuni, așa cum fac pescarii, poate fi un adevărat mâncare a zeilor. Există și alte feluri de mâncare, cum ar fi carapaus alimados (macroul calcan curățat de piele) și sardinele la grătar pe care le puteți mânca peste tot, dar care au o reputație specială în Portimão. Sunt delicioase stropite pe pâine sau însoțite de o salată montanheira, făcută cu roșii și oregano pentru a adăuga acel gust special. De la friptura de ton sau pe un frigărui în Tavira, la caracatiță, care în Santa Luzia este gătită în diverse moduri - înăbușită în vin, pane, la grătar, cu orez sau pur și simplu coaptă în cuptor - precum și delicioșii calamari și sepia, Algarve este expertul în aceste meniuri.