X
Best of Algarve 2022

Best of Algarve

Best of Algarve

Clima - cu peste 3.000 de ore de soare pe an și o cantitate mică de precipitații medii anuale, Algarve se bucură de o vreme blândă pe tot parcursul anului, ceea ce reprezintă cu siguranță o mare atracție pentru vizitatori, atât vara pentru câteva zile pe plajă, cât și iarna pentru relaxare sau pentru a participa la o varietate de activități.

Marea în fiecare nuanță de albastru, aproape întotdeauna calmă și caldă, și plajele de nisip fin alb sunt semnătura regiunii. Plajele, care se întind până unde văd ochii, mărginite de stânci aurii în mici golfuri adăpostite între roci, oferă multe fundaluri impresionante pentru vacanțe de neuitat. Există aproximativ 200 km de coastă care sunt perfecți pentru toate tipurile de sporturi nautice, inclusiv navigație, surfing și windsurfing. Entuziaștii yahtingului sunt garantați să găsească infrastructuri de sprijin excelente în marina moderne răspândite de-a lungul coastei Algarve.

Golful a adus Algarve multe premii și distincții internaționale, iar regiunea a fost votată de mai multe ori ca fiind cea mai bună destinație de golf din lume. Algarve are aproximativ patruzeci de terenuri cu condiții excelente atât pentru jucătorii experimentați, cât și pentru cei care practică sportul pentru prima dată.

Natura este la ea acasă în trei zone protejate: Coasta Vicentina, cea mai bine păstrată porțiune de coastă din Europa, Ria Formosa, un labirint de canale separate de mare printr-o fâșie de nisip, și Mlaștinile de la Castro Marim și Vila Real de Santo António, bogate în faună și floră. Dar există și dealurile pe care le puteți descoperi cu bicicleta sau pe jos, urmând cărările Via Algarviana, care conectează capătul estic al regiunii cu punctul cel mai vestic prin interior, terminându-se la Rota Vincentina - un alt set de trasee de neratat pentru cei care iubesc mersul pe jos. Pentru cei în căutare de o doză mai mare de adrenalină, există parasailing, scufundări, zbor cu parapanta sau rapel.

Patrimoniul oferă multe comori de descoperit. De exemplu, în Silves, fostă capitală a Regatului Arab, în Sagres și Lagos, foarte importante în timpul descoperirilor din secolul al XV-lea, în Tavira, o vitrină a arhitecturii tradiționale sau în centrul istoric al Faro cu frumoasa sa catedrală.

Divertismentul este la cote maxime în fiecare vară în numeroasele baruri și cluburi, în special în zonele cele mai cosmopolite precum Albufeira, Portimão și Vilamoura. Și pe tot parcursul anului sunt diverse evenimente care aduc culoare și distracție regiunii, cum ar fi Carnavalul, festivalurile de muzică sau de gastronomie, reconstituirile istorice și târgurile și festivalurile tradiționale care au loc în toată regiunea.

Mâncarea, unde punctul central este, în mod natural, pe peștele proaspăt și fructele de mare, fie la grătar, fie în tocană. Dar există și preparate din carne, mai comune în interiorul țării, și prăjituri cu migdale și smochine, cum ar fi morgados sau Dom Rodrigos, care se potrivesc perfect cu lichiorul local de migdale sau aguardente de medronho.

Stațiunile și Spa-urile unde vă puteți bucura de o relaxare serioasă sau de cure de sănătate și bunăstare, care sunt disponibile și la centrele de talasoterapie și Spa de la Monchique. Dar odihna este la îndemâna tuturor la o varietate de stațiuni și hoteluri. De la cele mai simple la cele mai sofisticate, ceea ce le unește pe toate este plăcerea autentică de a oferi ospitalitate.