X
Guadiana Grande Randonnee 2022

Guadiana Grande Randonnee

Guadiana Grande Randonnée

Descoperiți partea cea mai estică a Algarve, una dintre zonele cel mai puțin cunoscute ale regiunii, atunci când parcurgeți Guadiana Grande Randonnée, care leagă Vila Real de Santo António de Alcoutim. Acesta este unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Algarve și îl puteți dezvălui pe jos sau cu bicicleta.

Semnalizat în ambele direcții pe lungimea sa de 65 de kilometri, traseul de lungă distanță "Grande Rota do Guadiana" (GR15) vă permite să vizitați cele trei tipuri distincte de peisaj ale Algarve: zona montană, barrocalul și coasta. Ruta de la sud la nord începe lângă fostul sediu al vămii din Vila Real de Santo António. Aici se intersectează și cu o altă rută – Ecovia Litorală – care se întinde de-a lungul coastei Algarve, până la Capul São Vicente din Sagres.

De la Vila Real de Santo António, Ruta Guadiana vă duce prin orașul Castro Marim, unde castelul oferă o priveliște splendidă asupra peisajului. În mijlocul verdelui se remarcă salinile, bazine reflectorizante care sunt folosite pentru producerea de sare. Unii îi spun sarii "aurul alb", deoarece este una dintre bogățiile regiunii.

Traseul trece prin diverse sate, inclusiv Junqueira, Azinhal, Alcaria și Odeleite, iar apoi, intrând în municipiul Alcoutim, continuă de-a lungul Râului Guadiana, oferind priveliști magnifice. Mai departe, vă duce prin satele Álamo și Guerreiros do Rio, unde puteți vizita Muzeul Râului și afla mai multe despre Guadiana și tradițiile pescărești ale acestui sat antic.

Pentru o panoramă și mai bună, asigurați-vă că opriți la excelentul punct de observație Pontal. De aici, puteți privi întregul peisaj, admirând ambele maluri ale Râului Guadiana. Ruta se încheie în Alcoutim, un alt oraș fermecător, unde merită să vă luați timpul pentru a vizita castelul, Biserica Principală și Capela Nossa Senhora da Conceição (Fecioara Maria a Concepției), sau pur și simplu să vă bucurați de ceva timp liber pe plaja de la râu.

Complementând acest traseu de lungă distanță este o rețea de 19 trasee pe jos de scurtă distanță, cu lungimi între 3 și 15 kilometri. Cunoscute sub numele de "Caminhos do Guadiana" (Cărările Guadiana), lungimea lor colectivă totalizează aproximativ 135 de kilometri și vă permit să explorați în detaliu întreaga regiune Baixo Guadiana (Guadiana Inferior).

Și dacă doriți să continuați explorarea Algarve pe traseele de drumeții și piste pentru biciclete ale regiunii, atunci este bine de știut că vă puteți conecta cu Via Algarviana în Alcoutim. Via Algarviana vă duce prin interiorul Algarve, până la Capul São Vicente. Fiți atenți la panoul Kilometrul Zero de lângă chei. Aveți energia să continuați?