X
Navigand pe coasta Algarve 2022

Navigand pe coasta Algarve

Navigând pe coasta Algarve

Cu aproximativ 200 de kilometri de coastă, vreme excelentă și ape liniștite, Algarve este ideală pentru navigație, chiar dacă nu dețineți o barcă, deoarece există întotdeauna opțiunea de a închiria una sau de a vă alătura croazierelor care explorează frumusețile coastei.

Vizionarea regiunii de pe mare este ceva complet diferit, cu surprize la fiecare cotitură. De la stâncile aurii unde eroziunea a sculptat peșteri și forme exuberante, în special între Lagos și Albufeira, la stâncile roșii și dunele de nisip alb care înramează plaje largi, există o mare varietate de peisaje. Mările agitate din vest, aproape de Sagres, se încălzesc și devin calme pe măsură ce te îndrepți spre est, transformând acesta într-o aventură mai relaxantă.

Există și râuri navigabile, cum ar fi Arade, care are locuri de mare frumusețe între Portimão și Silves, cu izvoare de apă cristalină, mari întinderi de vegetație și amintiri ale prezenței arabe. În extremul est, urcând pe Guadiana, oferă o călătorie plăcută între malurile sale uriașe, unde poți zări mori de vânt, case tipice și terenuri de pășunat. Și există Ria Formosa, o zonă protejată de mlaștini, dune și insule neaglomerate cu plaje aparent nesfârșite, spălate de ape limpezi.

Puteți descoperi această diversitate la bordul unor nave mici licențiate sau în cadrul tururilor organizate de numeroase companii. Multe dintre acestea includ prânzul la bord sau un picnic tipic portughez cu sardine într-o baie retrasă. Și există, de asemenea, tururi cu accent pe ecoturism, pentru a observa flora și fauna din Parcul Natural Ria Formosa și Rezervația Naturală a Mlaștinilor Castro Marim și Vila Real de Santo António.

Dar pentru cei care au abilitățile necesare, nu există nimic mai bun decât a naviga la cârma unei bărci și a descoperi golfurile ascunse între dune și stânci, plaje pustii neatinsă accesibile doar pe mare. Scufundarea în aceste ape, sub soarele fierbinte de vară al Algarve, este ca și cum ai fi în paradis. Și nici nu trebuie să dețineți o barcă, deoarece există mai multe companii care le închiriază pentru câteva ore sau zile. În plus, dacă vă place să pescuiți și să vă creșteți nivelul de adrenalină încercând să prindeți unele dintre speciile mai mari, veți găsi în Algarve o destinație excelentă pentru pescuitul de mare joc, în special în apele cele mai vestice.

Marea și vânturile din spate oferă condiții fantastice pentru competițiile de navigație care atrag participanți din diferite părți ale lumii. Ca decor sau ca punct de etapă, Algarve figurează în calendarele celor mai prestigioase evenimente internaționale de navigație. Și navigația este disponibilă pentru toată lumea, deoarece există multe școli și cluburi de iahturi în majoritatea orașelor și localităților de coastă unde puteți învăța. Este încă un mod de a descoperi Algarve: doar trasați o rută, ridicați velele, dezlegați și porniți în explorare!