X
Algarve, cea mai buna destinație pentru golf 2022

Algarve, cea mai buna destinație pentru golf

Algarve – cea mai bună destinație pentru golf

Considerată în repetate rânduri ca fiind cea mai bună destinație pentru golf din lume de revistele dedicate acestui sport și de asociațiile internaționale ale operatorilor de turism specializați, Algarve se ridică la înălțimea acestei distincții prin menținerea unei calități neîntrerupte.

Cu un climat ideal care îți permite să joci pe tot parcursul anului și o varietate largă de aproape patru duzini de terenuri, regiunea este un paradis pentru jucătorii de golf. Majoritatea cursurilor sunt situate în zone protejate, cu vederi uluitoare. Acestea sunt recunoscute internațional pentru calitatea facilităților lor și au fost proiectate de jucători prestigioși și campioni legendari precum Sir Henry Cotton, Rocky Roquemore, Arnold Palmer și Ronald Fream. Pe lângă toate acestea, există profesioniști de golf excepționali, o rețea variată de hoteluri și o bună accesibilitate, variind de la legături aeriene directe cu multe destinații din lume la transferuri ușoare între aeroportul Faro și diversele stațiuni.

Terenurile de golf sunt răspândite de la un capăt la altul al regiunii. Pe plajă sau mai în interior, plate sau deluroase, alegerea este variată, dar oricare dintre ele îți poate oferi șansa de a realiza birdies și eagles, și poate chiar un hole in one. Între Lagos, Sagres și Serra de Monchique există terenuri cu grade variate de dificultate, unde green-urile și fairway-urile sunt înconjurate de peisaje naturale frumoase. În această zonă, lângă Portimão, se găsește primul teren deschis în Algarve, Penina Hotel & Golf Resort, care a fost premiat de mai multe ori ca fiind unul dintre cele mai bune din Europa.

Zona cea mai centrală, între Vilamoura, Quinta do Lago și Vale do Lobo, este una dintre cele mai luxoase din Algarve și de asemenea una dintre cele mai bine echipate pentru a juca golf. Aceste terenuri combină link-urile și fairway-urile cu stânci, lacuri și bunkere, oferind un standard înalt de găuri. Luați, de exemplu, gaura 16 de la Royal Golf Course din Vale de Lobo, cea mai fotografiată din Europa: un Par 3 solicitant în care trei stânci spectaculoase de la mare stau între tee și green. Sau gaura 6 de la Pine Cliffs, care se află pe marginea unei râpe și necesită o lovitură peste plajă.

În Sotavento, terenurile sunt mai plate, dar designurile lor inovative oferă provocări care necesită utilizarea diverselor tacuri

Multe sunt presărate cu speciile indigene ale regiunii, cum ar fi smochini, măslini, roșcovi și stejari, astfel încât o rundă de golf este ca o plimbare în natură. În plus, vederile panoramice asupra Râului Guadiana, Atlanticului, munților și Parcului Natural Ria Formosa sunt atât de frumoase încât concentrația golferilor poate fi întreruptă, punând în pericol loviturile de tee.

Adevărate teste pentru capacitățile tehnice ale chiar și celor mai accompliști jucători, care trebuie să își pună la încercare strategiile, multe dintre aceste terenuri găzduiesc turnee internaționale importante, cum ar fi Portugal Masters, care face parte din PGA European Tour și se desfășoară la Victoria Golf Course din Vilamoura din 2007.

Dar Algarve este, de asemenea, pentru începători. Există o gamă largă de Academii de Golf cu renume internațional răspândite în regiune, unde puteți face primii pași sau vă puteți îmbunătăți tehnica de golf. Acestea sunt dotate cu echipamente sofisticate, utilizează metode de învățământ inovatoare și sunt susținute de profesioniști certificați de Asociația Profesioniștilor în Golf (PGA) care sunt competenți în mai multe limbi. Majoritatea cursurilor oferă, de asemenea, programe de instruire, iar pentru cei care doresc să practice jocul scurt pe cont propriu, există zone de practică și mai multe terenuri de pitch și put răspândite în regiune. O alegere largă pentru golferi de toate nivelurile!

Premii

Recunoscută ca una dintre cele mai fine destinații de golf, Algarve face dreptate distincțiilor. Cu un climat favorabil astfel încât să poți juca pe tot parcursul anului, cele 33 de terenuri ale sale au 18 sau 27 de găuri și sunt situate în mare parte în zone neatinse, cu vederi uluitoare, făcând din aceasta un paradis pentru golferi din întreaga lume.