X
Braga - traseu turistic Accesibil 2022

Braga - traseu turistic Accesibil

Braga - Tur Accesibil

În orașul fondat de împăratul roman Augustus acum mai bine de două mii de ani, este posibil să urmezi un itinerar accesibil, în siguranță și confort.

Centrul Istoric

În centrul istoric, faptul că majoritatea străzilor sunt netede, pavajul fiind uniform și în stare bună de reparație, înseamnă că este ușor să te deplasezi, iar aceasta este îmbunătățită de existența multor străzi pietonale și spații verzi unde te poți odihni pe parcurs. Bordurile trecerilor de pietoni sunt suficient de joase și majoritatea sunt la nivel, asigurând astfel o călătorie continuă. Doar câteva au semnalizare tactilă și semnalizare luminoasă sau sonoră, dar sunt totuși marcate corespunzător și există un risc mic asociat cu aceste situații.

Puncte de Interes Principale

Începutul Itinerarului

Pentru a începe itinerarul, sugerăm simbolic Arco da Porta Nova (1), care marchează de asemenea memoria uneia dintre intrările în vechea zidărie medievală. Mergând pe prima stradă la stânga (Rua Dom Frei Caetano Brandão), vei găsi primele puncte de interes ale rutei. În biserica din secolul al XVI-lea, Pópulo (3), care are o intrare accesibilă și un interior spațios, remarcă decorația din secolul al XVIII-lea, în special panourile de gresie albastre și albe. Părăsind biserica, mergi de-a lungul Rua dos Biscainhos unde vei găsi un vechi palat din secolul al XVII-lea, care acum este Muzeul Biscainhos (2). Acesta adăpostește o colecție importantă de arte decorative din secolele XVII-XIX.

Continuarea Itinerarului

Întorcându-te la Rua do Arco da Porta Nova, poți intra în Museu da Imagem (Muzeul Imagine) dacă ai timp, și apoi continuă de-a lungul străzii pietonale care este axa principală a rutei. Pe al doilea bloc, sugerăm să te întorci la dreapta, în jos pe Rua do Cabido, pentru a ajunge la Sé de Braga (4).

Este cea mai veche catedrală din Portugalia și unul dintre reperetele orașului. A fost construită în secolul al XII-lea de D. Henrique și D. Teresa, părinții primului rege al Portugaliei, D. Afonso Henriques. Zona înconjurătoare și intrarea în catedrală sunt accesibile și merită definitiv o vizită. Odată ce ai depășit o mică suită de trepte, este posibil de asemenea să accesezi Muzeul Comorii Catedralei (Museu do Tesouro da Sé).

De la Catedrală la Capela Senhora da Torre

Părăsind catedrala, mergi spre stânga până când ajungi la Capela barocă a Senhora da Torre, construită în secolul al XVIII-lea pentru a arăta recunoștința Bragăi pentru faptul că a fost ocolită de cutremurul din 1755. Clădirea de alături adăpostește Muzeul Pius al XII-lea (Museu Pio XII). Accesul la Capelă este dificil din cauza unei serii de trepte la intrare și a unor obstacole ocazionale în interior. Pe stânga Capelei, treci pe lângă arc până la Largo de Santiago, apoi mergi din nou spre stânga de-a lungul Rua do Anjo. La capătul străzii, în Largo Carlos Amarante, vei găsi Biserica Santa Cruz (10), datând din secolul al XVII-lea, și Biserica barocă São Marcos (11), din secolul al XVIII-lea. În spatele bisericii se află emblematicul Palat Raio (12), un exemplu remarcabil de arhitectură civilă din secolul al XVIII-lea, care adăpostește Centrul Interpretativ al Memoriilor Misericordiei din Braga (Centro Interpretativo das Memórias da Misericórdia de Braga).

Explorând Avenida Central Garden și Împrejurimile

Continuând de-a lungul străzii Rua do Raio, pe partea stângă a bulevardului pietonal Avenida da Liberdade, vei ajunge la fermecătorul Avenida Central Garden (15). Cu diversele sale restaurante, esplanade și magazine, este perfect pentru câteva minute de odihnă, poate chiar în istoricul cafenea A Brasileira (9). În centrul Avenida do Jardim poți vizita Basilica Congregados (14), în stil Rocaille. Lucrarea arhitectului din secolul al XVIII-lea, André Soares, este un monument cheie în patrimoniul construit al Bragăi.

De la vârful Grădinii, de la Largo do Barão de São Martinho, vei ajunge ușor la Rua do Souto și, câteva minute mai târziu, vei găsi Biserica Lapa (7) și castelul medieval al Bragăi (8), din care doar Donjonul, una dintre cele cinci turnuri care apărau orașul, mai stă în picioare.

Astfel, te întorci la axul principal al itinerarului, care te duce înapoi la Porta Nova (Poarta Nouă), având încă posibilitatea de a trece prin Grădina Santa Bárbara (Jardins de Santa Bárbara), aproape de Piața Municipală (Praça do Município). Un loc obișnuit de odihnă în timpul plimbărilor prin oraș.

Descoperirea Monumentelor Bragăi

În timpul vizitei tale în oraș, vei trece pe lângă multe alte monumente care reflectă importanța Bragăi ca unul dintre principalele centre religioase ale țării, incluse în Rutele Sanctuarelor Mariane și Caminho de Santiago (Drumul Sfântului Iacob). Celebrările Săptămânii Sfinte reprezintă un punct culminant în calendarul liturgic și atrag regulat un număr mare de vizitatori în oraș.

Încheierea Itinerarului cu Muzeul de Arheologie D. Diogo de Sousa

De asemenea, trebuie menționat că poți rotunji itinerariul cu o vizită la Muzeul de Arheologie D. Diogo de Sousa (Museu de Arqueologia D. Diogo de Sousa), ale cărui facilități sunt accesibile. Deși nu se află în centrul istoric, este important pentru învățarea istoriei orașului, în special a originilor sale romane. Muzeul a fost numit ca un omagiu adus arhiepiscopului din secolul al XV-lea (1461-1532), care a fost responsabil pentru reconstrucția orașului și colectarea și studierea multor dintre rămășițele arheologice.